Statistics:
Visits: 871 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de orez
Q: | Intreaba despre Supa crema de orez |
Ingrediente
300 g orez, '100 g ceapă, 1 ţelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 100 g unt, 1L lapte, 2 gălbenuşuri, sare.
Mod de preparare
In 50 g unt se inăbuşă ceapa tăiată mărunt, se adaugă orezul spălat şi se stinge cu supă de legume sau cu apă fierbinte. In restul de unt se călesc ţelina şi pătrunjelul curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri.
După ce s-au călit putin se toarnă peste orez şi se fierb ampreună până se terciuieşte orezul, apoi se adaugă sare şi se trece totul prin sită.
Se adaugă laptele călduţ şi se pune din nou pe foc, amestecându-se până dă in fiert, după care se ia de pe foc şi se drege cu gălbenuşuri şi eventual cu zeamă de lămâie, după gust, sau cu smantană acrişoară.
300 g orez, '100 g ceapă, 1 ţelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 100 g unt, 1L lapte, 2 gălbenuşuri, sare.
Mod de preparare
In 50 g unt se inăbuşă ceapa tăiată mărunt, se adaugă orezul spălat şi se stinge cu supă de legume sau cu apă fierbinte. In restul de unt se călesc ţelina şi pătrunjelul curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri.
După ce s-au călit putin se toarnă peste orez şi se fierb ampreună până se terciuieşte orezul, apoi se adaugă sare şi se trece totul prin sită.
Se adaugă laptele călduţ şi se pune din nou pe foc, amestecându-se până dă in fiert, după care se ia de pe foc şi se drege cu gălbenuşuri şi eventual cu zeamă de lămâie, după gust, sau cu smantană acrişoară.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :