Statistics:
Visits: 934 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Musaca de cartofi vegetariana
Q: | Intreaba despre Musaca de cartofi vegetariana |
Ingrediente
800 g cartofi, 200 g ceapă, 150 ml ulei, 10-20 ardei graşi cărnoşi (bine copţi sau chiar pîrguiţi), 500 g roşii, 2 ouă, 1 lingură de făină, 100 g smantana, 50 g branză, sare, piper.
Mod de prepapare
Se curăţă cartofii, se taie în felii şi se prăjesc în ulei. în uleiul rămas de la prăjirea cartofilor se căleşte ceapa tăiată mărunt şi cand aceasta începe să se îngălbenească uşor se adaugă ardeii graşi copţi şi curăţaţi de coajă. Se mai lasă împreună să se înăbuşe 10 min, după care se adaugă roşiile curăţate de coajă şi seminţe, scurse de zeamă şi tăiate în bucăţi, sare şi piper, după gust, şi se mai ţin pe foc, amestecand din cand în cand pană scad. Intr-o tavă unsă cu unt sau ulei se aşază alternativ un strat de cartofi şi un strat de umplutură de ardei pregătita după cum s-a arătat. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi, peste care se toarnă smantana bătută cu ouă, făină şi dacă este nevoie subţiată cu puţin lapte, iar pe deasupra se presară branză rasă sau caşcaval ras. Se intrpduce mancarea în cuptor şi se coace pană se rumeneşte pe deasupra. Se taie în porţii şi se serveşte cu sos tomat.
800 g cartofi, 200 g ceapă, 150 ml ulei, 10-20 ardei graşi cărnoşi (bine copţi sau chiar pîrguiţi), 500 g roşii, 2 ouă, 1 lingură de făină, 100 g smantana, 50 g branză, sare, piper.
Mod de prepapare
Se curăţă cartofii, se taie în felii şi se prăjesc în ulei. în uleiul rămas de la prăjirea cartofilor se căleşte ceapa tăiată mărunt şi cand aceasta începe să se îngălbenească uşor se adaugă ardeii graşi copţi şi curăţaţi de coajă. Se mai lasă împreună să se înăbuşe 10 min, după care se adaugă roşiile curăţate de coajă şi seminţe, scurse de zeamă şi tăiate în bucăţi, sare şi piper, după gust, şi se mai ţin pe foc, amestecand din cand în cand pană scad. Intr-o tavă unsă cu unt sau ulei se aşază alternativ un strat de cartofi şi un strat de umplutură de ardei pregătita după cum s-a arătat. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi, peste care se toarnă smantana bătută cu ouă, făină şi dacă este nevoie subţiată cu puţin lapte, iar pe deasupra se presară branză rasă sau caşcaval ras. Se intrpduce mancarea în cuptor şi se coace pană se rumeneşte pe deasupra. Se taie în porţii şi se serveşte cu sos tomat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :