Statistics:
Visits: 892 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mazare batuta
Q: | Intreaba despre Mazare batuta |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 400-500 g mazăre uscată, 300 g ceapă, 120 ml ulei, 4-5 căţei de usturoi, sare
Mod de preparare
Se alege mazărea şi se pune in apă rece ca să se inmoaie, apoi se scurge de apă şi se pune la fiert in apă rece fără sare. Se fierbe pe foc domol pană ce este bine fiartă, după care se trece prin sită.
Se pune piureul de mazăre intr-un castron, se bate cu un tel pană ce devine spumos, se adaugă usturoi pisat cu sare şi strecurat, bătandu-se in continuare cu telul şi adăugand cate puţin ulei (an total 60 ml).
Dacă piureul este prea gros, se adaugă zeamă de la fiertul mazării. Se serveşte cu ceapă prăjită in restul de ulei pusă deasupra.
Pentru 6 porţii: 400-500 g mazăre uscată, 300 g ceapă, 120 ml ulei, 4-5 căţei de usturoi, sare
Mod de preparare
Se alege mazărea şi se pune in apă rece ca să se inmoaie, apoi se scurge de apă şi se pune la fiert in apă rece fără sare. Se fierbe pe foc domol pană ce este bine fiartă, după care se trece prin sită.
Se pune piureul de mazăre intr-un castron, se bate cu un tel pană ce devine spumos, se adaugă usturoi pisat cu sare şi strecurat, bătandu-se in continuare cu telul şi adăugand cate puţin ulei (an total 60 ml).
Dacă piureul este prea gros, se adaugă zeamă de la fiertul mazării. Se serveşte cu ceapă prăjită in restul de ulei pusă deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :