Statistics:
Visits: 1,247 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de cartofi cu orez
Q: | Intreaba despre Mancare de cartofi cu orez |
Ingrediente:
Cartofi 1,5 kg, ulei 150 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, bulion 75 g, orez 150 g, smantană 250 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Zarzavatul de supă şi ceapa se fierb timp de o oră în 1,5 l apă cu sare şi se strecoară. Se pasează zarzavatul prin sită, se adaugă bulionul desfăcut în 500 ml supă şi uleiul rămas de la calitul cartofilor şi se fierbe 15 min. Orezul se fierbe separat în supă de zarzavat şi se adaugă piper boabe şi sare. Se aşează într-un graten un strat de cartofi, se acoperă cu orezul, iar peste orez se pune restul de cartofi. Se toarnă pe deasupra sosul de legume şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă smantană.
Cartofi 1,5 kg, ulei 150 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, bulion 75 g, orez 150 g, smantană 250 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc în ulei. Zarzavatul de supă şi ceapa se fierb timp de o oră în 1,5 l apă cu sare şi se strecoară. Se pasează zarzavatul prin sită, se adaugă bulionul desfăcut în 500 ml supă şi uleiul rămas de la calitul cartofilor şi se fierbe 15 min. Orezul se fierbe separat în supă de zarzavat şi se adaugă piper boabe şi sare. Se aşează într-un graten un strat de cartofi, se acoperă cu orezul, iar peste orez se pune restul de cartofi. Se toarnă pe deasupra sosul de legume şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă smantană.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :