FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 205
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Limba de vaca cu mere

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Limba de vaca cu mere

 Q:   Intreaba despre Limba de vaca cu mere       
Limba de vaca cu mere Ingreriente:

Limbă de vacă 1 kg, zarzavat de supă 200 g, ulei 75 g, făină 50 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 50 g, roşii (mici) 600 g, zahăr 20 g, vin 100 ml, mere 2 kg, franzelă 600 g, unt 75 g, verdeaţă 1 leg, sare.

Cum se prepară:

Limba se curăţă, se opăreşte, apoi se pune la fiert în apa cu sare, spumîndu-se cât este necesar. După circa 2 ore se pune zarzavatul de supă. După ce limba este fiartă, se scoate într-un vas cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă făina şi se călesc împreună, până ce făina capătă o culoare aurie, se stinge cu bulion amestecat cu o lingură de zahăr, sare, vin şi apă, se fierbe sosul circa 30 min la un foc moale şi se pasează printr-un pas oar sau sită. Merele se curăţă de coajă, se scot miezurile cu un cuţit pentru scobit, se aşează într-o cratiţă, se toarnă sosul peste ele, se aşează pe fiecare măr câte o jumătate de roşie şi se dă vasul la cuptor timp de 15-20 min. Franzela se taie felii, care se aşează într-o tavă, se pun bucăţi de unt pe fiecare felie de pâine şi se rumenesc la cuptor. După ce s-au rumenit, se aşează pe fiecare felie de pâine câte 1-2 felii de limbă şi se presară pe deasupra verdeaţă. La servit, la fiecare porţie, formată de obicei din 2 felii de pâine cu limbă se adaugă câte 2 mere cu roşii, iar pe deasupra se pune sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com


Tag-uri: limba de vaca, mere, mancare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :