Statistics:
Visits: 1,612 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Jeleu de corcoduse
Q: | Intreaba despre Jeleu de corcoduse |
Ingrediente
2 kg corcoduse alese, 1.500 g zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, cateva picaturi de colorant alimentar sau 1 lingura de sirop de zmeura sau din dulceata de visine.
Mod de preparare
Corcodusele alese se pun la fiert cu 2 L de apa si se fierb lent, altfel se tulbura zeama. Dupa 10—20 min de fierbere zeama rezultata se strecoara printr-un tifon pus in doua, apoi se amesteca cu zaharul si se pune din nou la fiert.
Se incearca daca este legat la fel cum s-a aratat in reteta precedenta.
Cand jeleul este fiert se adauga zeama de lamare si cateva picaturi de colorant alimentar sau o lingura de sirop rosu. Se toarna in borcane, care se leaga bine cu celofan. Se pastreaza la rece. Se foloseste pentru glasat fructele puse in tarte sau pentru flancuri cu fructe proaspete.
2 kg corcoduse alese, 1.500 g zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, cateva picaturi de colorant alimentar sau 1 lingura de sirop de zmeura sau din dulceata de visine.
Mod de preparare
Corcodusele alese se pun la fiert cu 2 L de apa si se fierb lent, altfel se tulbura zeama. Dupa 10—20 min de fierbere zeama rezultata se strecoara printr-un tifon pus in doua, apoi se amesteca cu zaharul si se pune din nou la fiert.
Se incearca daca este legat la fel cum s-a aratat in reteta precedenta.
Cand jeleul este fiert se adauga zeama de lamare si cateva picaturi de colorant alimentar sau o lingura de sirop rosu. Se toarna in borcane, care se leaga bine cu celofan. Se pastreaza la rece. Se foloseste pentru glasat fructele puse in tarte sau pentru flancuri cu fructe proaspete.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 April '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :