FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,656
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vin de corcoduse

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Vin de corcoduse

 Q:   Intreaba despre Vin de corcoduse       
Vin de corcoduseIngrediente

Fructele de corcodus nu se scutura ci se lasa pana se coc si cad singure. Ele se aduna in fiecare zi, se spala cu apa rece de praf sau de noroi, se pun in borcan si se strivesc cu mana. Se umple borcanul pana la umeri, se tine 7—8 zile la soare, amestecandu-se in fiecare zi de 2—3 ori, dupa care se strecoara frecand continutul in asa fel ca sa treaca toi miezul, ramanand doar samburii si coaja.

La pulpa obtinuta se adauga la fiecare litru 1 kg de zahar si 3 l apa, se amesteca bine si se pune intr-o damigeana, lasandu-se un spatiu liber de 10 cm pana la gura, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare. Se astupa cu un dop perforat in care se monteaza un capat de furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcanel sau intr-o sticla cu apa.

Dupa ce a ancetat fermentarea complet, se scoate dopul perforat cu furtunul si se astupa provizoriu cu un alt dop. Se lasa sa se limpezeasca bine pana la consum sau pana in decembrie, cand trebuie tras de pe drojdie (pitrocit) in alt vas, fara sa se tulbure.

Dupa pritocire, vinul se poate pune la sticle care se astupa cu dopuri noi de pluta inmuiate in apa calda, se smolesc sau se parafineaza si se pastreaza la loc racoros.


Tag-uri: vin, corcoduse, pulpa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :