Statistics:
Visits: 2,648 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin de corcoduse
Q: | Intreaba despre Vin de corcoduse |
Ingrediente
Fructele de corcodus nu se scutura ci se lasa pana se coc si cad singure. Ele se aduna in fiecare zi, se spala cu apa rece de praf sau de noroi, se pun in borcan si se strivesc cu mana. Se umple borcanul pana la umeri, se tine 7—8 zile la soare, amestecandu-se in fiecare zi de 2—3 ori, dupa care se strecoara frecand continutul in asa fel ca sa treaca toi miezul, ramanand doar samburii si coaja.
La pulpa obtinuta se adauga la fiecare litru 1 kg de zahar si 3 l apa, se amesteca bine si se pune intr-o damigeana, lasandu-se un spatiu liber de 10 cm pana la gura, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare. Se astupa cu un dop perforat in care se monteaza un capat de furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcanel sau intr-o sticla cu apa.
Dupa ce a ancetat fermentarea complet, se scoate dopul perforat cu furtunul si se astupa provizoriu cu un alt dop. Se lasa sa se limpezeasca bine pana la consum sau pana in decembrie, cand trebuie tras de pe drojdie (pitrocit) in alt vas, fara sa se tulbure.
Dupa pritocire, vinul se poate pune la sticle care se astupa cu dopuri noi de pluta inmuiate in apa calda, se smolesc sau se parafineaza si se pastreaza la loc racoros.
Fructele de corcodus nu se scutura ci se lasa pana se coc si cad singure. Ele se aduna in fiecare zi, se spala cu apa rece de praf sau de noroi, se pun in borcan si se strivesc cu mana. Se umple borcanul pana la umeri, se tine 7—8 zile la soare, amestecandu-se in fiecare zi de 2—3 ori, dupa care se strecoara frecand continutul in asa fel ca sa treaca toi miezul, ramanand doar samburii si coaja.
La pulpa obtinuta se adauga la fiecare litru 1 kg de zahar si 3 l apa, se amesteca bine si se pune intr-o damigeana, lasandu-se un spatiu liber de 10 cm pana la gura, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare. Se astupa cu un dop perforat in care se monteaza un capat de furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcanel sau intr-o sticla cu apa.
Dupa ce a ancetat fermentarea complet, se scoate dopul perforat cu furtunul si se astupa provizoriu cu un alt dop. Se lasa sa se limpezeasca bine pana la consum sau pana in decembrie, cand trebuie tras de pe drojdie (pitrocit) in alt vas, fara sa se tulbure.
Dupa pritocire, vinul se poate pune la sticle care se astupa cu dopuri noi de pluta inmuiate in apa calda, se smolesc sau se parafineaza si se pastreaza la loc racoros.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :