Statistics:
Visits: 1,101 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Inghetata de alune sau de migdale
Q: | Intreaba despre Inghetata de alune sau de migdale |
Ingrediente
150 g alune sau 100 g migdale, 250 g zahar, 1/2 l lapte, 100 g frisca, 4-5 galbenusuri, 2 oua Intregi, 2-3 linguri de zahar ars lichid, 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare
Intr-un cazanel sau lighenas smaltuit de 2—3 l se pun galbenusurile, ouale intregi, zaharul, laptele fiert, se amesteca toate si se pun la fiert deasupra unui vas cu apa clocotita (vasul cu apa clocotita trebuie sa fie atft de mare incat lighenasul sa intre in el, sprijinindu-se cu marginile de gura acestuia, ca un capac; nivelul apei din vas trebuie sa fie cu 2—3 cm sub lighenas).
n felul acesta compozitia va fi gata in 8—10 min, fara riscul de a se taia. Compozitia se amesteca pana aproape sa dea in fiert; altfel se taie, apoi se ia cazanelul de pe vasul c u apa clocotita si se pune in alt vas cat mai larg, cu multa apa rece si se amesteca incontinuu pana la racire.
Intre timp, alunele se pun la prajit in cuptorul cu usa deschisa, ca sa nu se rumeneasca prea tare si dupa ce s-au prajit putin se freaca in maini ca sa se indeparteze coaja subtire, apoi se sfarama fin si se adauga in compozitia de inghetata pregatita inainte, la care se mai adauga: zaharul ars, frisca nebatuta, zaharul vanilat si dupa o usoara amestecare se toarna in masina de inghetata sau in cupe, dupa care se introduce in frigider, la congelator.
150 g alune sau 100 g migdale, 250 g zahar, 1/2 l lapte, 100 g frisca, 4-5 galbenusuri, 2 oua Intregi, 2-3 linguri de zahar ars lichid, 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare
Intr-un cazanel sau lighenas smaltuit de 2—3 l se pun galbenusurile, ouale intregi, zaharul, laptele fiert, se amesteca toate si se pun la fiert deasupra unui vas cu apa clocotita (vasul cu apa clocotita trebuie sa fie atft de mare incat lighenasul sa intre in el, sprijinindu-se cu marginile de gura acestuia, ca un capac; nivelul apei din vas trebuie sa fie cu 2—3 cm sub lighenas).
n felul acesta compozitia va fi gata in 8—10 min, fara riscul de a se taia. Compozitia se amesteca pana aproape sa dea in fiert; altfel se taie, apoi se ia cazanelul de pe vasul c u apa clocotita si se pune in alt vas cat mai larg, cu multa apa rece si se amesteca incontinuu pana la racire.
Intre timp, alunele se pun la prajit in cuptorul cu usa deschisa, ca sa nu se rumeneasca prea tare si dupa ce s-au prajit putin se freaca in maini ca sa se indeparteze coaja subtire, apoi se sfarama fin si se adauga in compozitia de inghetata pregatita inainte, la care se mai adauga: zaharul ars, frisca nebatuta, zaharul vanilat si dupa o usoara amestecare se toarna in masina de inghetata sau in cupe, dupa care se introduce in frigider, la congelator.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :