FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,101
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Inghetata de alune sau de migdale

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Inghetata de alune sau de migdale

 Q:   Intreaba despre Inghetata de alune sau de migdale       
Inghetata de alune sau de migdale Ingrediente

150 g alune sau 100 g migdale, 250 g zahar, 1/2 l lapte, 100 g frisca, 4-5 galbenusuri, 2 oua Intregi, 2-3 linguri de zahar ars lichid, 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Intr-un cazanel sau lighenas smaltuit de 2—3 l se pun galbenusurile, ouale intregi, zaharul, laptele fiert, se amesteca toate si se pun la fiert deasupra unui vas cu apa clocotita (vasul cu apa clocotita trebuie sa fie atft de mare incat lighenasul sa intre in el, sprijinindu-se cu marginile de gura acestuia, ca un capac; nivelul apei din vas trebuie sa fie cu 2—3 cm sub lighenas).

n felul acesta compozitia va fi gata in 8—10 min, fara riscul de a se taia. Compozitia se amesteca pana aproape sa dea in fiert; altfel se taie, apoi se ia cazanelul de pe vasul c u apa clocotita si se pune in alt vas cat mai larg, cu multa apa rece si se amesteca incontinuu pana la racire.

Intre timp, alunele se pun la prajit in cuptorul cu usa deschisa, ca sa nu se rumeneasca prea tare si dupa ce s-au prajit putin se freaca in maini ca sa se indeparteze coaja subtire, apoi se sfarama fin si se adauga in compozitia de inghetata pregatita inainte, la care se mai adauga: zaharul ars, frisca nebatuta, zaharul vanilat si dupa o usoara amestecare se toarna in masina de inghetata sau in cupe, dupa care se introduce in frigider, la congelator.


Tag-uri: inghetata, alune, migdale



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 17 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :