Statistics:
Visits: 916 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarte de cartofi dulci
Q: | Intreaba despre Tarte de cartofi dulci |
Ingrediente
400 g cartofi, 300 g făină, 200 g zahăr pudră, 2 ouă, 100 g unt, coajă de lămaie rasă, 1/4 pachet praf de copt.
Mod de prepapare
Se fierb cartofii în coajă cu cateva ore înainte pentru a avea timp să se răcească, apoi se curăţă şi se trec prin sită sau se rad. Se freacă untul cu zahărul pudră şi cu gălbenuşurile, se adaugă cartofii, coaja de lămaie, puţină sare, praf de copt, albuşurile bătute spumă şi la urmă făina. Se amestecă toate împreună uşor şi cat mai puţin şi cu compoziţia respectivă se umplu formele de tarte unse şi presărate cu pesmet. Se coc pană se rumenesc, după care se servesac calde sau reci, ca desert.
400 g cartofi, 300 g făină, 200 g zahăr pudră, 2 ouă, 100 g unt, coajă de lămaie rasă, 1/4 pachet praf de copt.
Mod de prepapare
Se fierb cartofii în coajă cu cateva ore înainte pentru a avea timp să se răcească, apoi se curăţă şi se trec prin sită sau se rad. Se freacă untul cu zahărul pudră şi cu gălbenuşurile, se adaugă cartofii, coaja de lămaie, puţină sare, praf de copt, albuşurile bătute spumă şi la urmă făina. Se amestecă toate împreună uşor şi cat mai puţin şi cu compoziţia respectivă se umplu formele de tarte unse şi presărate cu pesmet. Se coc pană se rumenesc, după care se servesac calde sau reci, ca desert.
Tag-uri: tarte, cartofi, zahar pudra, unt |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :