Statistics:
Visits: 2,849 Votes: 1 Fame Riser |
Fame Rank
1
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghebe cu smantana
Q: | Intreaba despre Ghebe cu smantana |
Ingrediente
600 g ghebe, 100 g unt, sau ulei, 100 g ceapă, sare, piper, verdeaţă, 200 g smantana, 30 g făină.
Mod de prepapare
Se aleg ghebe tinere şi cat mai cărnoase, se scurtează codiţele, se spală în mai multe ape reci şi se taie în patru, sau în mai multe bucăţi. Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în unt sau în ulei. După ce s-a călit puţin se adaugă ghebele tăiate şi se călesc împreună 15-20 min; dacă zeama scade se adaugă cate puţină apă caldă şi din cand în cand se amestecă cu o lingură de lemn. In tot timpul fiertului, vasul se ţine pe foc domol şi acoperit cu capac.
Cand sunt gata, se adaugă sare, piper, pătrunjel verde şi smantana amestecată cu făină şi se mai lasă pană încep să fiarbă. După cateva minute de fierbere se servesc cu mămăliguţă fierbinte.
600 g ghebe, 100 g unt, sau ulei, 100 g ceapă, sare, piper, verdeaţă, 200 g smantana, 30 g făină.
Mod de prepapare
Se aleg ghebe tinere şi cat mai cărnoase, se scurtează codiţele, se spală în mai multe ape reci şi se taie în patru, sau în mai multe bucăţi. Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în unt sau în ulei. După ce s-a călit puţin se adaugă ghebele tăiate şi se călesc împreună 15-20 min; dacă zeama scade se adaugă cate puţină apă caldă şi din cand în cand se amestecă cu o lingură de lemn. In tot timpul fiertului, vasul se ţine pe foc domol şi acoperit cu capac.
Cand sunt gata, se adaugă sare, piper, pătrunjel verde şi smantana amestecată cu făină şi se mai lasă pană încep să fiarbă. După cateva minute de fierbere se servesc cu mămăliguţă fierbinte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :