Statistics:
Visits: 1,137 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de caise coapte, umplute cu samburi
Q: | Intreaba despre Dulceata de caise coapte, umplute cu samburi |
Ingrediente
30-40 caise in functie de marime, 1 kg zahar, 3 linguri zeama de lamaie, 3 pahare de apa, samburi de caise curatati, apa de var.
Mod de preparare
Caisele coapte, tari si nepatate, se spala, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit (caisa se tine in mana usor, ca sa nu se inmoaie), dupa care se tin circa 2 ore in apa de var, apoi se limpezesc in apa rece, se scot samburii si se lasa sa se zvante.
Samburii se sparg, se opareste miezul, se curata de pielita, se zvanta bine intr-o carpa si se pune cate un sambure curatat in mijlocul fiecarei caise.
La primele clocote, in sirop se pune o lingura de zeama de lamaie si dupa ce s-a legat bine, se trage vasul pe marginea masinii de gatit, se lasa sa se linisteasca clocotele si se adauga caisele.
Se ma i lasa pe marginea masinii de gatit 10—15 min, dupa care se pune din nou la fiert. In timpul cat fierbe se misca usor cratita, ca sa nu se lipeasca caisele de fund.
Dupa ce dulceata s-a legat pe jumatate, se adauga si restul de zeama de lamaie. Se incearca dulceata si daca siropul sta bob, atunci ea este legata.
Alt procedeu:
Dupa ce caisele au stat in apa de var si au fost clatite cu apa rece, se aseaza in cratita un strat de zahar pisat si un strat de caise.Se lasa cratita acoperita pe baie de abur, pana ce se dizolva zaharul, apoi se pune la fiert pe masina de gatit. La primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamaie si cand dulceata este pe jumatate gata se adauga restul de zeama de lamaie.
Se incearca la fel ca celelalte dulceturi. Aceasta dulceata are culoarea ceva mai inchisa. La fel se prepara si dulceata de piersici.
Samburele se scoate din caisa folosind un betisor rotund si lung de circa 15 cm. Se tine caisa in mana stanga si se impinge usor cu betisorul dinspre partea unde a fost prinsa codita, astfel ca sa nu se desfaca fructul in doua jumatati.
30-40 caise in functie de marime, 1 kg zahar, 3 linguri zeama de lamaie, 3 pahare de apa, samburi de caise curatati, apa de var.
Mod de preparare
Caisele coapte, tari si nepatate, se spala, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit (caisa se tine in mana usor, ca sa nu se inmoaie), dupa care se tin circa 2 ore in apa de var, apoi se limpezesc in apa rece, se scot samburii si se lasa sa se zvante.
Samburii se sparg, se opareste miezul, se curata de pielita, se zvanta bine intr-o carpa si se pune cate un sambure curatat in mijlocul fiecarei caise.
La primele clocote, in sirop se pune o lingura de zeama de lamaie si dupa ce s-a legat bine, se trage vasul pe marginea masinii de gatit, se lasa sa se linisteasca clocotele si se adauga caisele.
Se ma i lasa pe marginea masinii de gatit 10—15 min, dupa care se pune din nou la fiert. In timpul cat fierbe se misca usor cratita, ca sa nu se lipeasca caisele de fund.
Dupa ce dulceata s-a legat pe jumatate, se adauga si restul de zeama de lamaie. Se incearca dulceata si daca siropul sta bob, atunci ea este legata.
Alt procedeu:
Dupa ce caisele au stat in apa de var si au fost clatite cu apa rece, se aseaza in cratita un strat de zahar pisat si un strat de caise.Se lasa cratita acoperita pe baie de abur, pana ce se dizolva zaharul, apoi se pune la fiert pe masina de gatit. La primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamaie si cand dulceata este pe jumatate gata se adauga restul de zeama de lamaie.
Se incearca la fel ca celelalte dulceturi. Aceasta dulceata are culoarea ceva mai inchisa. La fel se prepara si dulceata de piersici.
Samburele se scoate din caisa folosind un betisor rotund si lung de circa 15 cm. Se tine caisa in mana stanga si se impinge usor cu betisorul dinspre partea unde a fost prinsa codita, astfel ca sa nu se desfaca fructul in doua jumatati.
Tag-uri: dulceata de caise, samburi, caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :