FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,137
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dulceata de caise coapte, umplute cu samburi

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dulceata de caise coapte, umplute cu samburi

 Q:   Intreaba despre Dulceata de caise coapte, umplute cu samburi       
Dulceata de caise coapte, umplute cu samburi Ingrediente

30-40 caise in functie de marime, 1 kg zahar, 3 linguri zeama de lamaie, 3 pahare de apa, samburi de caise curatati, apa de var.

Mod de preparare

Caisele coapte, tari si nepatate, se spala, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit (caisa se tine in mana usor, ca sa nu se inmoaie), dupa care se tin circa 2 ore in apa de var, apoi se limpezesc in apa rece, se scot samburii si se lasa sa se zvante.

Samburii se sparg, se opareste miezul, se curata de pielita, se zvanta bine intr-o carpa si se pune cate un sambure curatat in mijlocul fiecarei caise.
La primele clocote, in sirop se pune o lingura de zeama de lamaie si dupa ce s-a legat bine, se trage vasul pe marginea masinii de gatit, se lasa sa se linisteasca clocotele si se adauga caisele.

Se ma i lasa pe marginea masinii de gatit 10—15 min, dupa care se pune din nou la fiert. In timpul cat fierbe se misca usor cratita, ca sa nu se lipeasca caisele de fund.

Dupa ce dulceata s-a legat pe jumatate, se adauga si restul de zeama de lamaie. Se incearca dulceata si daca siropul sta bob, atunci ea este legata.

Alt procedeu:
Dupa ce caisele au stat in apa de var si au fost clatite cu apa rece, se aseaza in cratita un strat de zahar pisat si un strat de caise.Se lasa cratita acoperita pe baie de abur, pana ce se dizolva zaharul, apoi se pune la fiert pe masina de gatit. La primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamaie si cand dulceata este pe jumatate gata se adauga restul de zeama de lamaie.

Se incearca la fel ca celelalte dulceturi. Aceasta dulceata are culoarea ceva mai inchisa. La fel se prepara si dulceata de piersici.

Samburele se scoate din caisa folosind un betisor rotund si lung de circa 15 cm. Se tine caisa in mana stanga si se impinge usor cu betisorul dinspre partea unde a fost prinsa codita, astfel ca sa nu se desfaca fructul in doua jumatati.


Tag-uri: dulceata de caise, samburi, caise



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :