Statistics:
Visits: 1,518 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de piersici rosii
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de piersici rosii |
Ingrediente
1 kg zahar, 1 farfurie adanca plina cu felii de piersici, 4 pahare apa, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg piersicile proaspete, coapte, dar tari. Se curata de coaja, apoi se taie in felii subtiri, deoarece piersicile rosii se desprind greu de pe samburi. Se aseaza apa cu zaharul intr-un vas pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se trage la un foc iute sa se lege siropul.
Dupa cateva clocote, cand siropul s-a legat, se trage vasul la o parte si se introduc piersicile. Se lasa la o parte vasul (20 minute), dupa care se aseaza din nou la un foc iute si se fierbe, procedand ca si la celelalte dulceturi.
La aceasta dulceata, avand o aroma si un gust deosebit, nu se mai adauga vanilie. Se mai recomanda ca siropul sa nu fie prea legat cand se adauga piersicile, deoarece fiind mai tari trebuie sa fiarba mai mult cu zaharul.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
1 kg zahar, 1 farfurie adanca plina cu felii de piersici, 4 pahare apa, 1/2 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg piersicile proaspete, coapte, dar tari. Se curata de coaja, apoi se taie in felii subtiri, deoarece piersicile rosii se desprind greu de pe samburi. Se aseaza apa cu zaharul intr-un vas pe marginea masinii si cand s-a dizolvat, se trage la un foc iute sa se lege siropul.
Dupa cateva clocote, cand siropul s-a legat, se trage vasul la o parte si se introduc piersicile. Se lasa la o parte vasul (20 minute), dupa care se aseaza din nou la un foc iute si se fierbe, procedand ca si la celelalte dulceturi.
La aceasta dulceata, avand o aroma si un gust deosebit, nu se mai adauga vanilie. Se mai recomanda ca siropul sa nu fie prea legat cand se adauga piersicile, deoarece fiind mai tari trebuie sa fiarba mai mult cu zaharul.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: dulceata, piersici, dulceata de piersici |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :