Statistics:
Visits: 1,820 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum ne comportam la masa
Q: | Intreaba despre Cum ne comportam la masa |
Sosul din farfurie nu se suge cu paine.
Nu este necesar să se ciocnească, ci numai să se ridice paharul cu vin. Dacă totuşi se ciocneşte, aceasta trebuie să se facă numai o singură dală. La noi însă se obişnuieşte să se ciocnească paharul foarte des, în semn de simpatie pentru gazdă şi comeseni.
Coatele nu se ţin pe masă, ci pe langă corp.
Cand trebuie să ne servim, nu trebuie să ne alegem bucata cea mai buna ci vom lua pe aceea ce este mai la îndemană, în dreptul nostru. Friptura va fi adusă la masă, tranşată.
Salata, legumele, nu se taie cu cuţitul ci se servesc cu furculiţa.
Branza nu se mănancă cu furculiţa ci se taie cate o bucăţică şi se aşeaza pe un
cruton de paine.
Ridichiile de lună se mănancă foarte bine cu mana.
Pateul nu se taie cu cuţitul ci se serveşte cu furculiţa.
Feliile de paine sau chiflele nu se taie ci se rup cu mana.
Farfuriile curate se servesc prin stanga iar cele murdare se dau prin dreapta.
Cand ducem paharul de vin la gură, ne ştergem mai întai buzele şi nu trebuie să înclinăm capul ca să-l sorbim.
Nu se vorbeşte cu gura plină, nu se soarbe supa cu zgomot.
Este absolut necesar să ne păstrăm controlul şi să nu ne lăcomim band prea mult, fiindcă alcoolul se elimină greu, ne face să transpirăm, iar persoanelor cu faţa grasă le excită şi mai mult glanda sebacee, care fabrică pe moment, un surplus de grăsime care dă un aspect uleios obrazului.
Scobitorile nu sunt admise la masă şi este o impoliteţe să ţii scobitoarea în gură.
Este indispensabil a avea măsură, a nu ne lăsa furate de tentaţia „bucatelor" şi a băuturilor alcoolice, care pot să ne facă să ne pierdem controlul faţă de persoane cunoscute sau străine, fapt cat se poate de neelegant, sau chiar penibil, pentru o femeie care se respectă şi care doreşte să fie respectala şi de alţii.
Nu se vorbeşte la urechea nimănui şi nici nu se „cochetează" cu partenerii de masa. Este o problemă de educaţie şi de bună creştere de a nu starni gelozii si discutii neplacute. Aceasta nu inseamna ca nu putem schimba unele cuvinte sau idei — dar, în general o femeie care este singură sau însoţită, trebuie să fie decentă, să nu caute cu orice preţ să atragă atenţia, printr-un comportament neadecvat şi insinuant.
Nu este necesar să se ciocnească, ci numai să se ridice paharul cu vin. Dacă totuşi se ciocneşte, aceasta trebuie să se facă numai o singură dală. La noi însă se obişnuieşte să se ciocnească paharul foarte des, în semn de simpatie pentru gazdă şi comeseni.
Coatele nu se ţin pe masă, ci pe langă corp.
Cand trebuie să ne servim, nu trebuie să ne alegem bucata cea mai buna ci vom lua pe aceea ce este mai la îndemană, în dreptul nostru. Friptura va fi adusă la masă, tranşată.
Salata, legumele, nu se taie cu cuţitul ci se servesc cu furculiţa.
Branza nu se mănancă cu furculiţa ci se taie cate o bucăţică şi se aşeaza pe un
cruton de paine.
Ridichiile de lună se mănancă foarte bine cu mana.
Pateul nu se taie cu cuţitul ci se serveşte cu furculiţa.
Feliile de paine sau chiflele nu se taie ci se rup cu mana.
Farfuriile curate se servesc prin stanga iar cele murdare se dau prin dreapta.
Cand ducem paharul de vin la gură, ne ştergem mai întai buzele şi nu trebuie să înclinăm capul ca să-l sorbim.
Nu se vorbeşte cu gura plină, nu se soarbe supa cu zgomot.
Este absolut necesar să ne păstrăm controlul şi să nu ne lăcomim band prea mult, fiindcă alcoolul se elimină greu, ne face să transpirăm, iar persoanelor cu faţa grasă le excită şi mai mult glanda sebacee, care fabrică pe moment, un surplus de grăsime care dă un aspect uleios obrazului.
Scobitorile nu sunt admise la masă şi este o impoliteţe să ţii scobitoarea în gură.
Este indispensabil a avea măsură, a nu ne lăsa furate de tentaţia „bucatelor" şi a băuturilor alcoolice, care pot să ne facă să ne pierdem controlul faţă de persoane cunoscute sau străine, fapt cat se poate de neelegant, sau chiar penibil, pentru o femeie care se respectă şi care doreşte să fie respectala şi de alţii.
Nu se vorbeşte la urechea nimănui şi nici nu se „cochetează" cu partenerii de masa. Este o problemă de educaţie şi de bună creştere de a nu starni gelozii si discutii neplacute. Aceasta nu inseamna ca nu putem schimba unele cuvinte sau idei — dar, în general o femeie care este singură sau însoţită, trebuie să fie decentă, să nu caute cu orice preţ să atragă atenţia, printr-un comportament neadecvat şi insinuant.
- Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele (11274 visits)
- Cum se fixeaza si se leaga arcurile folosite in lucrarile de tapiterie (4879 visits)
- Cum scapam de pete (4647 visits)
- Ingrijirea parchetului si a casei (3874 visits)
- Inlaturarea petelor nedorite (3541 visits)
- Cum se croiesc materialele folosite in lucrarile de tapiterie (2946 visits)
- Cum curatam obiectele din cristal si metal (2841 visits)
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa (2494 visits)
- Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor (2181 visits)
- Care sunt principalele tipuri de noduri (2167 visits)
- Etapele psihologice si metodice in formarea deprinderilor motrice (2133 visits)
- Cum sa avem grija de masina de cusut (2041 visits)
- Cum scapam de mirosurile urate din casa (1943 visits)
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport (1893 visits)
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet (1887 visits)
- Cinci pasi pentru a-ti pastra greutatea optima
- Minte frumoasa la un interviu
- Bacsisul
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un parfum
- Arta de a darui si de a primi
- Cum facem economii in gospodarie
- Cum evitam accidentele din gospodarie
- Cum trebuie sa ne curatam casa
- Cum trebuie sa ne curatam baia si bucataria
- Cum se intretin vasele de bucatarie
- Cum pregatim rufele pentru spalat
- Cum se cos nasturii de la o saltea
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet
- Sculele specifice lucrarilor de pardoseli din parchet
- Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei
- Cum se inlocuieste un geam spart
- Cum se pune in stare de functiune un cremon
- Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa
- Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa
- Cum se remediaza o usa cazuta din balama
- Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet
- Cum se executa o pardoseala din parchet - aplicarea pervazului sau a plintei
Categorie: Sfaturi Utile - ( Sfaturi Utile - Archiva)
Data Adaugarii: 29 July '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :