Statistics:
Visits: 1,099 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chiftele
Q: | Intreaba despre Chiftele |
Ingrediente
500 g carne macra (mai mult slaba), 60-100 g miez de paine, 100 g ceapa, 1 legatura de verdeata, 1-2 oua, piper, sare, faina, ulei pentru prajit.
Mod de preparare
Carnea se curata de pielite si de vine, se taie marunt si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine inmuiat in apa rece si apoi bine stors, ceapa taiata in felii si calita putin in 30—50 g untura.
Dupa ce carnea a fost tocata, se mai adauga verdeata taiata foarte marunt, 1—2 oua, sare, piper, dupa gust, si se amesteca bine. Din compozitia respectiva se fac chiftele, cam de 30—50 g fiecare, se tavalesc prin faina, dandu-li-se o forma rotunda, plata.
Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti, fara sa se usuce. Se servesc calde sau reci.
Chiftelele sunt mai gustoase daca se pregatesc din carne de vaca amestecata cu carne de porc in proportii egale.
500 g carne macra (mai mult slaba), 60-100 g miez de paine, 100 g ceapa, 1 legatura de verdeata, 1-2 oua, piper, sare, faina, ulei pentru prajit.
Mod de preparare
Carnea se curata de pielite si de vine, se taie marunt si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine inmuiat in apa rece si apoi bine stors, ceapa taiata in felii si calita putin in 30—50 g untura.
Dupa ce carnea a fost tocata, se mai adauga verdeata taiata foarte marunt, 1—2 oua, sare, piper, dupa gust, si se amesteca bine. Din compozitia respectiva se fac chiftele, cam de 30—50 g fiecare, se tavalesc prin faina, dandu-li-se o forma rotunda, plata.
Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti, fara sa se usuce. Se servesc calde sau reci.
Chiftelele sunt mai gustoase daca se pregatesc din carne de vaca amestecata cu carne de porc in proportii egale.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :