FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Statistics:
Visits: 1,509
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   zahar   supa   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler

 Q:   Intreaba despre Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler       
Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler Ingrediente

5-6 oua, 160 g faina, 1 L de lapte, 50 g unt, 300 g zahar tos, 1/2 baton de vanilie, sau un plic de zahar vanilat, 5 g (1/2 lingurita) sare.

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si dupa ce s-au spumat, se adauga treptat 100 g zahar tos si se bate in continuare pana cand spuma se intareste ca pentru bezele.

Intre timp, se pune la fiert laptele cu vanilia, iar galbenusurile se freaca, intr-un castron smaltuit sau cazanel, cu restul de zahar, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece.

Dupa ce laptele cu vanilie a dat in fiert, se toarna peste galbenusuri si se amesteca repede cu un tel, tinand vasul pe foc intr-un alt vas cu apa clocotita.

Se bate in continuare pana ce crema da in fiert, dupa care se mai fierbe cateva minute, apoi se da la o parte, se adauga untul taiat in bucatele mici, albusurile batute din timp si se amesteca lejer cu o lopatica de lemn pana se incorporeaza albusurile in crema.

Crema se toarna peste foaia de foitaj in stare fierbinte si se intinde egal. Foaia care vine pe deasupra se pune intreaga sau se taie in portii patrate si dupa ce acestea se aseaza in ordine peste crema, se taie in jurul patratelor patrunzand cu un cutit (subtire si bine incalzit) crema si foitajul de dedesubt.

Dupa ce au fost decupate toate patratele de cremsnit se pudreaza cu zahar vanilat.


Tag-uri: crema, vanilie, cremsnit, ecler



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :