Statistics:
Visits: 884 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Choux-uri cu crema de vanilie
Q: | Intreaba despre Choux-uri cu crema de vanilie |
Ingrediente:
Faina 250 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, sare. Crema: zahăr 250 g, făină 125 g, lapte 250 ml, ouă 6 buc, zahar vanilat 2 plicuri.
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert împreuna cu untul, zahărul şi sarea. Cand a dat in clocot, se pune toată făina deodată şi se amestecă repede cu o paletă pană ce coca se dezlipeşte de pe pereţii şi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc şi se amestecă in continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare ou, pană ce acesta s-a incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moale. Se pune a luatul într-un poş (corn de panză) şi se aşează în tăvi unse cu unt, formandu-se choux-urile distanţate intre ele. Se dau la cuptor la un foc tare şi se coc 20 min. In ultimele 10- 15 min. nu este voie să se deschidă cuptorul, deoarece coca opărită dă inapoi foarte uşor. După ce s-au copt, se dau să se răcească, se taie deasupra cu căpăcel şi se umplu cu cremă de vanilie, care se prepară astfel: se fierbe laptele cu zahărul vanilat, se amestecă gălbenuşurile cu 175 g zahăr, se toarnă peste ele laptele fierbinte şi se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi se pune vasul la foc, pană ce crema se îngroaşă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă restul de zahăr şi se bat în continuare, pană ce se întăresc, apoi se încorporează în cremă.
Faina 250 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, sare. Crema: zahăr 250 g, făină 125 g, lapte 250 ml, ouă 6 buc, zahar vanilat 2 plicuri.
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert împreuna cu untul, zahărul şi sarea. Cand a dat in clocot, se pune toată făina deodată şi se amestecă repede cu o paletă pană ce coca se dezlipeşte de pe pereţii şi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc şi se amestecă in continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare ou, pană ce acesta s-a incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moale. Se pune a luatul într-un poş (corn de panză) şi se aşează în tăvi unse cu unt, formandu-se choux-urile distanţate intre ele. Se dau la cuptor la un foc tare şi se coc 20 min. In ultimele 10- 15 min. nu este voie să se deschidă cuptorul, deoarece coca opărită dă inapoi foarte uşor. După ce s-au copt, se dau să se răcească, se taie deasupra cu căpăcel şi se umplu cu cremă de vanilie, care se prepară astfel: se fierbe laptele cu zahărul vanilat, se amestecă gălbenuşurile cu 175 g zahăr, se toarnă peste ele laptele fierbinte şi se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi se pune vasul la foc, pană ce crema se îngroaşă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă restul de zahăr şi se bat în continuare, pană ce se întăresc, apoi se încorporează în cremă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :