FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 880
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Choux-uri cu crema de vanilie

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Choux-uri cu crema de vanilie

 Q:   Intreaba despre Choux-uri cu crema de vanilie       
Choux-uri cu crema de vanilie Ingrediente:

Faina 250 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, sare. Crema: zahăr 250 g, făină 125 g, lapte 250 ml, ouă 6 buc, zahar vanilat 2 plicuri.

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert împreuna cu untul, zahărul şi sarea. Cand a dat in clocot, se pune toată făina deodată şi se amestecă repede cu o paletă pană ce coca se dezlipeşte de pe pereţii şi de pe fundul vasului. Se ia de pe foc şi se amestecă in continuare, pană ce aluatul s-a răcorit. Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecandu-se după fiecare ou, pană ce acesta s-a incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie să fie potrivit de moale. Se pune aluatul într-un poş (corn de panză) şi se aşează î n tăvi unse cu unt, formandu-se choux-urile distanţate intre ele. Se dau la cuptor la un foc tare şi se coc 20 min. In ultimele 10- 15 min. nu este voie să se deschidă cuptorul, deoarece coca opărită dă inapoi foarte uşor. După ce s-au copt, se dau să se răcească, se taie deasupra cu căpăcel şi se umplu cu cremă de vanilie, care se prepară astfel: se fierbe laptele cu zahărul vanilat, se amestecă gălbenuşurile cu 175 g zahăr, se toarnă peste ele laptele fierbinte şi se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi se pune vasul la foc, pană ce crema se îngroaşă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă restul de zahăr şi se bat în continuare, pană ce se întăresc, apoi se încorporează în cremă.


Tag-uri: desert, lapte, faina, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :