Statistics:
Visits: 1,357 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cornet pentru spritat
Q: | Intreaba despre Cornet pentru spritat |
Pentru ornare se confecţionează un cornet din celofan, pentru unt se confecţionează un cornet mic, iar pentru creme-pastă se confecţionează un cornet mai mare cu varful foarte ascuţit.
Se umple cornetul pe jumătate cu unt moale şi se strange de sus de la baza conului, forţand în felul acesta să iasă untul prin varful cornetului sub forma unei şuviţe subţiri cu care se fac ornamentele dorite (filigran, figurine, litere). Dacă strangand cornetul untul nu iese din el, se mai taie puţin din varful cornetului.
In cazul în care şuviţa de unt nu este suficient de subţire, se face un alt cornet de celofan în care se introduce primul cornet.
Pentru şpriţuit cu maioneză se foloseşte cornet (poş) confecţionat din material textil (nanghin) prin care să nu treacă maioneza. La căpătui mai mic al cornetului din material textil se fixează o palnioară (dui) sau un şpriţ (palnioară cu varful ondulat).
Se umple cornetul pe jumătate cu unt moale şi se strange de sus de la baza conului, forţand în felul acesta să iasă untul prin varful cornetului sub forma unei şuviţe subţiri cu care se fac ornamentele dorite (filigran, figurine, litere). Dacă strangand cornetul untul nu iese din el, se mai taie puţin din varful cornetului.
In cazul în care şuviţa de unt nu este suficient de subţire, se face un alt cornet de celofan în care se introduce primul cornet.
Pentru şpriţuit cu maioneză se foloseşte cornet (poş) confecţionat din material textil (nanghin) prin care să nu treacă maioneza. La căpătui mai mic al cornetului din material textil se fixează o palnioară (dui) sau un şpriţ (palnioară cu varful ondulat).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :