Statistics:
Visits: 838 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi ducesa-duchesse
Q: | Intreaba despre Cartofi ducesa-duchesse |
Ingrediente
600 g cartofi, 2 ouă, 1 lingură de făină, 50 g caşcaval ras, 50 g unt, 1 gălbenuş, sare.
Mod de prepapare
Cartofii, curăţaţi de coajă, se spală şi se fierb în apă caldă cu puţină sare. Cand sunt gata, se dau fierbinţi prin sită, se amestecă cu făină, ouă,' unt topit, caşcaval ras şi se potrivesc de sare. Cu ajutorul unui cornet cu şpriţ mai mare decat cel pentru maioneză, care se umple cu compoziţia preparată, se formează, într-o tavă unsă cu unt, diferite figuri sau forme de ceşcuţe. Acestea se ung cu gălbenuş şi se coc în cuptor, pană se rumenesc frumos. Se servesc la diferite legume.
600 g cartofi, 2 ouă, 1 lingură de făină, 50 g caşcaval ras, 50 g unt, 1 gălbenuş, sare.
Mod de prepapare
Cartofii, curăţaţi de coajă, se spală şi se fierb în apă caldă cu puţină sare. Cand sunt gata, se dau fierbinţi prin sită, se amestecă cu făină, ouă,' unt topit, caşcaval ras şi se potrivesc de sare. Cu ajutorul unui cornet cu şpriţ mai mare decat cel pentru maioneză, care se umple cu compoziţia preparată, se formează, într-o tavă unsă cu unt, diferite figuri sau forme de ceşcuţe. Acestea se ung cu gălbenuş şi se coc în cuptor, pană se rumenesc frumos. Se servesc la diferite legume.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :