Statistics:
Visits: 1,185 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci inabusite conservate
Q: | Intreaba despre Ciuperci inabusite conservate |
Ingrediente
600-800 g ciuperci proaspete curatate, 100 ml ulei, 100 g ceapa, 20 g sare, 2 g piper pisat, 250 ml vin sau zeama de la o lamaie; 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Dupa ce ciupercile au fost curatate si spalate de mai multe ori in apa rece, se tin 20 min in apa rece in care se adauga putina sare de lamaie.
Intre timp, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, se adauga ciupercile taiate in bucatele, sare, piper si impreuna se mai inabusa 10 min. Apoi se sting cu vin sau cu apa calda si, dupa gust, se mai adauga sare, piper, eventual si zeama de lamaie; se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se toarna in borcane bine incalzite.
Se poate adauga si cate o pastila de aspirina la 1 borcan de 1 l, iar la urma deasupra se toarna ulei intr-un strat cam de 5 mm (daca ciupercile nu au lasat uleiul cu care au fost preparate).
Se spala bine borcanele, se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza 90 min la temperatura de 100—110°C.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
600-800 g ciuperci proaspete curatate, 100 ml ulei, 100 g ceapa, 20 g sare, 2 g piper pisat, 250 ml vin sau zeama de la o lamaie; 1 g sare de lamaie.
Mod de preparare
Dupa ce ciupercile au fost curatate si spalate de mai multe ori in apa rece, se tin 20 min in apa rece in care se adauga putina sare de lamaie.
Intre timp, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, se adauga ciupercile taiate in bucatele, sare, piper si impreuna se mai inabusa 10 min. Apoi se sting cu vin sau cu apa calda si, dupa gust, se mai adauga sare, piper, eventual si zeama de lamaie; se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se toarna in borcane bine incalzite.
Se poate adauga si cate o pastila de aspirina la 1 borcan de 1 l, iar la urma deasupra se toarna ulei intr-un strat cam de 5 mm (daca ciupercile nu au lasat uleiul cu care au fost preparate).
Se spala bine borcanele, se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza 90 min la temperatura de 100—110°C.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: ciuperci, ciuperci conservate, cotoare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :