Statistics:
Visits: 869 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci gratinate
Q: | Intreaba despre Ciuperci gratinate |
Ingrediente
800 g ciuperci proaspete, 150 g unt, 100 g făină, 1/4 I lapte, 1 pahar de zeamă de la ciuperci, 3-4 ouă, piper, sare, pesmet.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie peştişori, se pun in puţină apă cu sare şi cu o lingurăde zeamă de lămaie şi se fierb inăbuşit (acoperite cu capac) 20—30 min. intre timp, din făină, unt şi lapte se prepară un sos gros (Bechamel), care se fierbe pe plită pană se ingroaşă, după care se dă la o parte să se răcească. I
n sosul răcit se adaugă gălbenuşurile, pe rand, ciupercile, sare, piper şi la urmă albuşurile bătute spumă. Compoziţia obţinută se aşază intr-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet şi se introduce in cuptor, lăsandu-se pană se rumeneşte frumos. Ca să fie mai picantă, se pot adăuga in compoziţie 100 g branză telemea sau caşcaval ras.
800 g ciuperci proaspete, 150 g unt, 100 g făină, 1/4 I lapte, 1 pahar de zeamă de la ciuperci, 3-4 ouă, piper, sare, pesmet.
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie peştişori, se pun in puţină apă cu sare şi cu o lingurăde zeamă de lămaie şi se fierb inăbuşit (acoperite cu capac) 20—30 min. intre timp, din făină, unt şi lapte se prepară un sos gros (Bechamel), care se fierbe pe plită pană se ingroaşă, după care se dă la o parte să se răcească. I
n sosul răcit se adaugă gălbenuşurile, pe rand, ciupercile, sare, piper şi la urmă albuşurile bătute spumă. Compoziţia obţinută se aşază intr-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet şi se introduce in cuptor, lăsandu-se pană se rumeneşte frumos. Ca să fie mai picantă, se pot adăuga in compoziţie 100 g branză telemea sau caşcaval ras.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :