Statistics:
Visits: 943 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciulama de pui
Q: | Intreaba despre Ciulama de pui |
Ingrediente
1 kg pui, 100 g unt, 200 g făină, 1 ceapă, 1 rădăcină de pătrunjei, 1 morcov, cfteva boabe. de piper, sare.
Mod de preparare
Puiul se pune la fiert cu zarzavatul şi cu sare, se spumuieşte şi cand este aproape gata se scoate şi se ţine in alt vas cu apă şi sare, pentru ca să se menţină carnea albă şi să nu se usuce.
Separat, intr-o cratiţă, se incălzeşte unt, se adaugă făina, se amestecă pe foc domol 2—3 min, după care se stinge cu supa in care a fiert puiul. Sosul trebuie să fie gros. El se fierbe amestecandu-se mereu pe plită, 10—15 min.
La masă bucăţile de pui se pun in sos, se stropesc cu unt topit şi se servesc cu mămăliguţă caldă.
1 kg pui, 100 g unt, 200 g făină, 1 ceapă, 1 rădăcină de pătrunjei, 1 morcov, cfteva boabe. de piper, sare.
Mod de preparare
Puiul se pune la fiert cu zarzavatul şi cu sare, se spumuieşte şi cand este aproape gata se scoate şi se ţine in alt vas cu apă şi sare, pentru ca să se menţină carnea albă şi să nu se usuce.
Separat, intr-o cratiţă, se incălzeşte unt, se adaugă făina, se amestecă pe foc domol 2—3 min, după care se stinge cu supa in care a fiert puiul. Sosul trebuie să fie gros. El se fierbe amestecandu-se mereu pe plită, 10—15 min.
La masă bucăţile de pui se pun in sos, se stropesc cu unt topit şi se servesc cu mămăliguţă caldă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :