FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 589
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Caltabosi cu maruntaie

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Caltabosi cu maruntaie

 Q:   Intreaba despre Caltabosi cu maruntaie       
Caltabosi cu maruntaie Ingrediente

1,5 kg ficat, inima, plamani, splina, 1 kg de carne ramasa de la fasonare sau de la ceafa, 300 g ceapa, 100 g orez, mate groase, sare, piper pisat.

Mod de preparare

Se pun la fiert ficatul, inima, plamanii si splina, iar carnea se fierbe separat. Ceapa se taie marunt si se caleste in putina untura sau cu slanina proaspata si taiata marunt. Orezul ales si spalat se pune la fiert si se fierbe pana se umfla, dupa care se scurge si se clateste cu apa rece.

Carnea si organele, dupa ce s-au fiert, se trec prin masina de tocat carne. La tocatura obtinuta se adauga orezul, ceapa calita si condimente dupa gust. Se amesteca bine si cu compozitia respectiva se umple matul gros.

Umplerea caltabosilor:
La masina de tocat carne (fara cutit si fara sita) se ada pteaza o palnie de umplut carnati. Se trage tot matul pe palnie, lasandu-se capatul legat putin afara. Umplerea se face neindesat, legandu-se, din loc in loc sau se fac bucati de caltabosi mai scurte, de 20—30 cm.

Se pun la fiert in apa fierbinte si se fierb lent, fara sa clocoteasca, timp de 30—40 min. In timpul fierberii se inteapa cu un ac gros locurile umflate, ca sa nu plesneasca matul.

Totodata se controleaza prin intepare daca caltabosii sunt gata fierti sau nu; daca la intepare iese din caltabosi zeama albicioasa, caltabosul este gata fiert, iar daca zeama iese roscata, atunci trebuie sa mai fiarba.

Caltabosii gata fierti se scot intr-un vas cu apa rece si dupa racire se pun pe o planseta pentru zvantat. Cine doreste, poate sa-i mai puna pentru cateva ore la fum rece. Caltabosii se servesc reci ca aperitiv, cu mustar sau cu salata de sfecla rosie cu hrean.


Tag-uri: caltabosi, maruntaie, ficat, inima



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :