Statistics:
Visits: 911 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rizoto din maruntaie de pui sau de gaina
Q: | Intreaba despre Rizoto din maruntaie de pui sau de gaina |
Ingrediente
500-600 g măruntaie de pui, 100 g unt, 300 g orez, 200 g ceapă, 50 g bulion, 30 g făină, 100 ml vin, 100 ml ulei, piper pisat, sare, 60 g caşcaval.
Mod de preparare
După ce măruntaiele au fost curăţate, se separă ficăţeii de pipote, care mai intai se fierb, se taie feJii şi se călesc impreună cu ceapa intr-o cratiţă cu ulei. Se adaugă apoi ficăţeii, făina, bulionul şi se stinge cu vin şi cu puţină apă caldă. Se adaugă sare şi piper şi se mai fierb 20 min.
In acest interval de timp se prepară orezul: se pune untul la incălzit intr-o cratiţă, se adaugă orezul spălat şi bine scurs, se amestecă pe foc domol 3—4 min, după care se stin ge cu supa in care au fiert pipotele; la 300 g orez se pune 1 L de supă fierbinte.
După ce a dat in fiert, vasul cu orez se trage pe marginea plitei şi se lasă 20 min acoperit sau se introduce vasul in cuptor la foc slab.
Orezul, la servire, se pune intr-o ceaşcă sau intr-un polonic inmuiate in prealabil in supă sau unse cu unt, se presează şi se răstoarnă, dandu-i astfel o formă aspectuoasă; alături se pun măruntaiele cu sos, iar peste orez se presară caşcaval ras.
500-600 g măruntaie de pui, 100 g unt, 300 g orez, 200 g ceapă, 50 g bulion, 30 g făină, 100 ml vin, 100 ml ulei, piper pisat, sare, 60 g caşcaval.
Mod de preparare
După ce măruntaiele au fost curăţate, se separă ficăţeii de pipote, care mai intai se fierb, se taie feJii şi se călesc impreună cu ceapa intr-o cratiţă cu ulei. Se adaugă apoi ficăţeii, făina, bulionul şi se stinge cu vin şi cu puţină apă caldă. Se adaugă sare şi piper şi se mai fierb 20 min.
In acest interval de timp se prepară orezul: se pune untul la incălzit intr-o cratiţă, se adaugă orezul spălat şi bine scurs, se amestecă pe foc domol 3—4 min, după care se stin ge cu supa in care au fiert pipotele; la 300 g orez se pune 1 L de supă fierbinte.
După ce a dat in fiert, vasul cu orez se trage pe marginea plitei şi se lasă 20 min acoperit sau se introduce vasul in cuptor la foc slab.
Orezul, la servire, se pune intr-o ceaşcă sau intr-un polonic inmuiate in prealabil in supă sau unse cu unt, se presează şi se răstoarnă, dandu-i astfel o formă aspectuoasă; alături se pun măruntaiele cu sos, iar peste orez se presară caşcaval ras.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :