FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 834
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Rizoto din maruntaie de pui sau de gaina

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Rizoto din maruntaie de pui sau de gaina

 Q:   Intreaba despre Rizoto din maruntaie de pui sau de gaina       
Rizoto din maruntaie de pui sau  de gaina Ingrediente

500-600 g măruntaie de pui, 100 g unt, 300 g orez, 200 g ceapă, 50 g bulion, 30 g făină, 100 ml vin, 100 ml ulei, piper pisat, sare, 60 g caşcaval.

Mod de preparare

După ce măruntaiele au fost curăţate, se separă ficăţeii de pipote, care mai intai se fierb, se taie feJii şi se călesc impreună cu ceapa intr-o cratiţă cu ulei. Se adaugă apoi ficăţeii, făina, bulionul şi se stinge cu vin şi cu puţină apă caldă. Se adaugă sare şi piper şi se mai fierb 20 min.

In acest interval de timp se prepară orezul: se pune untul la incălzit intr-o cratiţă, se adaugă orezul spălat şi bine scurs, se amestecă pe foc domol 3—4 min, după care se stin ge cu supa in care au fiert pipotele; la 300 g orez se pune 1 L de supă fierbinte.

După ce a dat in fiert, vasul cu orez se trage pe marginea plitei şi se lasă 20 min acoperit sau se introduce vasul in cuptor la foc slab.

Orezul, la servire, se pune intr-o ceaşcă sau intr-un polonic inmuiate in prealabil in supă sau unse cu unt, se presează şi se răstoarnă, dandu-i astfel o formă aspectuoasă; alături se pun măruntaiele cu sos, iar peste orez se presară caşcaval ras.


Tag-uri: maruntaie, pui, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :