Statistics:
Visits: 892 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca din spaghete sau macaroane cu sos tomat
Q: | Intreaba despre Budinca din spaghete sau macaroane cu sos tomat |
Ingrediente
250 g macaroane, sau spaghete, 1/2 kg rosii, 200 g branza telemea sau cascaval, 100 g unt, sare.
Mod de preparare
Se aseaza la foc o cratita cu apa si sare si cand clocoteste se introduc macaroanele sau spaghetele rupte in doua unde se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie bine, fara sa se zdrobeasca.
Cand sunt fierte, se strecoara si se spala cu apa rece ca sa nu fie lipicioase.
Separat se spala rosiile, se rup in doua si se aseaza intr-o cratita cu putina sare la foc.
Cand sunt fierte bine, se trec prin sita, formand astfel sosul la care se adauga si putin zahar, dupa gust. Se incinge untul intr-o cratita, se toarna sosul de rosii, se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga spaghetele si branza sau cascavalul ras din care se opreste o lingura.
Se amesteca bine, se toarna intr-o forma unsa cu grasime si tapetata cu pesmet, iar pe deasupra se presara branza sau cascavalul ramas. Se introduce forma la cuptor unde trebuie sa stea 20-25 minute.
250 g macaroane, sau spaghete, 1/2 kg rosii, 200 g branza telemea sau cascaval, 100 g unt, sare.
Mod de preparare
Se aseaza la foc o cratita cu apa si sare si cand clocoteste se introduc macaroanele sau spaghetele rupte in doua unde se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie bine, fara sa se zdrobeasca.
Cand sunt fierte, se strecoara si se spala cu apa rece ca sa nu fie lipicioase.
Separat se spala rosiile, se rup in doua si se aseaza intr-o cratita cu putina sare la foc.
Cand sunt fierte bine, se trec prin sita, formand astfel sosul la care se adauga si putin zahar, dupa gust. Se incinge untul intr-o cratita, se toarna sosul de rosii, se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga spaghetele si branza sau cascavalul ras din care se opreste o lingura.
Se amesteca bine, se toarna intr-o forma unsa cu grasime si tapetata cu pesmet, iar pe deasupra se presara branza sau cascavalul ramas. Se introduce forma la cuptor unde trebuie sa stea 20-25 minute.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :