FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,391
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Efectele fainoaselor asupra organismelor copiilor

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Efectele fainoaselor asupra organismelor copiilor

 Q:   Intreaba despre Efectele fainoaselor asupra organismelor copiilor       
Efectele fainoaselor asupra organismelor copiilor Fainoasele sunt alimente de origine vegetala, rezultate din macinarea semintelor (boabe, graunte) de cereale. Ele constau in cea mai mare parte din hidrocarbonate si dintr-o cantitate foarte redusa de proteine si grasimi.

In alimentatia copilului se intrebuinteaza mai ales faina de grau, de porumb (malaiul), de orez si de ovaz. Faina de grau se intrebuinteaza fie rumenita, fie sub forma de gris, de paine (aluat dospit) sau de budinca (cereale sau paste fainoase fierte in apa sau lapte cu adaos de albus de ou si apoi coapte la cuptor).

Faina de porumb sau malaiul se poate folosi ca mamaliga sau budinca. Faina de orez este constipanta , in vreme ce faina de ovaz (fulgi) are efect laxativ prin continutul sau mai mare de celuloza. Valoarea calorica a fainoaselor este de 350—400 de calorii la 100 g.

Introducerea fainoaselor in hrana sugarului alimentat artificial se poate face cu prudenta si in cantitati progresiv crescande din primele 2 luni de viata (fiertura de orez pentru dilutia laptelui). Din luna a 2-a sau a 3-a, se poate introduce mucilagiul de orez (contine bobul de orez fiert si trecut prin sita), dupa 3 luni, faina alba de grau rumenita si dupa 4-5 luni, fiertura de fainos (gris cu lapte).

Faina de grau nu fermenteaza in intestin, exercitand chiar o actiune antifermentativa asupra zaharului. Fainoasele se intrebuinteaza in combinatie cu laptele in alimentatia mixta si artificiala a sugarului sanatos sau singure (gris cu apa, orez cu apa, macaroane fierte cu apa) in dieta de tranzitie a sugarului bolnav de dispepsie (in general peste varsta de 5-6 luni).

Alimentatia prelungita si exclusiva de fainoase fara adaos de proteine (lapte si produse de lapte, branza de vaci) produce tulburari grave la sugar (stare de denutritie si edeme, asa-numita „distrofie de fainoase".

Fainoasele sunt in general bine tolerate de sugari; exista insa si cazuri de intoleranta, in care introducerea fainosului in dieta este urmata de diaree, care inceteaza la inlaturarea sa. Forma cea mai grava a acestei intolerante este celiachia.Boala este caracterizata prin denutritie grava si progresiva, tulburari psihice, marire de volum a abdomenului, scaune foarte abundente, cu continut crescut in grasimi (steatoree) si tulburari profunde metabolice (tulburari hidrominerale, avitaminoze).


Tag-uri: fainoase, alimente, seminte



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 30 June '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :