Statistics:
Visits: 966 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ardei capia
Q: | Intreaba despre Ardei capia |
Se aleg ardeii capia de preferinta rosii, proaspeti si sanatosi. Se spala, se lasa sa se scurga si se coc peste o tabla asezata pe aragaz. Aceasta operatie se face cu multa atentie, avand grija sa se intoarca pe toate partile, sa nu se arda sau sa se usuce.
Se lasa sa se raceasca si fara sa se curate, se aseaza in borcane potrivit de mari. Se pregateste otetul la 1 litru otet de 9° doi litri apa, iar la fiecare litru lichid 30 g sare si cateva boabe de piper. Cand clocoteste sa da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se toarna apoi peste ardei pe care trebuie sa-i acopere bine, pentru a nu ramane afara, cand se usuca si isi schimba culoarea. Se recomanda sa se aseze doua scandurele crucis, care impiedica ardeii sa se ridice deasupra.
Se sterg borcanele, se acopera cu doua randuri de celofan si se pastreaza la un loc uscat si aerisit. Cand se servesc ardeii la masa, se curata de coji, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra sos din borcane.
Se lasa sa se raceasca si fara sa se curate, se aseaza in borcane potrivit de mari. Se pregateste otetul la 1 litru otet de 9° doi litri apa, iar la fiecare litru lichid 30 g sare si cateva boabe de piper. Cand clocoteste sa da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se toarna apoi peste ardei pe care trebuie sa-i acopere bine, pentru a nu ramane afara, cand se usuca si isi schimba culoarea. Se recomanda sa se aseze doua scandurele crucis, care impiedica ardeii sa se ridice deasupra.
Se sterg borcanele, se acopera cu doua randuri de celofan si se pastreaza la un loc uscat si aerisit. Cand se servesc ardeii la masa, se curata de coji, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra sos din borcane.
Tag-uri: ardei capia, conservare, otet |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :