FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 833
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Zacusca I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Zacusca I

 Q:   Intreaba despre Zacusca I       
Zacusca IIngrediente

8 vinete mari, proaspete si tinere, 2—3 kg rosii bine coapte, 5 ardei grasi, 300 ml ulei (1 pahar mare), 1 capatana de usturoi, patrunjel, marar verde, sare si piper.

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curata, se desfac in suvite si se lasa sa se scurga toata zeama amara, asezate fiind pe o planseta inclinata. Rosiile se oparesc in apa clocotita, pentru a indeparta mai usor pielitele, dupa care se taie in felii. Ardeii se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte si se taie in suvite potrivit de groase.

Se toarna intr-o cratita jumatate din cantitatea de ulei si se aseaza legumele:
la inceput un strat de vinete, apoi felii de rosii si ardei, peste care se presara patrunjel si marar tocate si usturoiul curatat, tocat si zdrobit.

Se repeta aceasta operatie pana ce se termina legumele, cand se toarna pe deasupra si restul de ulei. Se aseaza cratita pe masina (peste o tabla), la un foc potrivit si se lasa sa fiarba pana ce scade toata zeama ce au lasat-o rosiile, cand se potriveste de sare si piper.

Daca sosul s-a ingrosat si uleiul se alege deasupra, zacusca este gata si se da jos vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se aseaza in borcane si se sterilizeaza: prima zi 25—30 minute si a doua zi 10—15 minute.


Tag-uri: zacusca, vinete, rosii



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :