Statistics:
Visits: 694 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vrabioare cu sos de smantana
Q: | Intreaba despre Vrabioare cu sos de smantana |
Ingreriente:
Vrăbioare 750 g, ulei 125 g, ceapă 600 g, făină 50 g, usturoi 15 g, morcovi 200 g, cimbru 1 fir, bulion de tomate 100 g, smântână 500 g, lămâie 100 g, cartofi 1,5 kg, verdeaţă 1 leg, sare.
Cum se prepară:
Se taie vrăbioarele de vacă felii, câte una la porţie, se bat puţin cu un batşniţel, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu morcovii daţi pe răzătoare şi usturoiul tocat. Se sting cu bulion desfăcut în apă, se lasă să fiarbă 30 min, se pasează prin sită sau pasoar şi se toarnă sosul peste vrăbioare. Se adaugă smântână, cimbrul şi zeama de lămâie şi se mai fierbe 30 min. Cartofii se curăţă, se taie în sferturi, se fierb în apă cu sare. La servit se presară cu verdeaţă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Vrăbioare 750 g, ulei 125 g, ceapă 600 g, făină 50 g, usturoi 15 g, morcovi 200 g, cimbru 1 fir, bulion de tomate 100 g, smântână 500 g, lămâie 100 g, cartofi 1,5 kg, verdeaţă 1 leg, sare.
Cum se prepară:
Se taie vrăbioarele de vacă felii, câte una la porţie, se bat puţin cu un batşniţel, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu morcovii daţi pe răzătoare şi usturoiul tocat. Se sting cu bulion desfăcut în apă, se lasă să fiarbă 30 min, se pasează prin sită sau pasoar şi se toarnă sosul peste vrăbioare. Se adaugă smântână, cimbrul şi zeama de lămâie şi se mai fierbe 30 min. Cartofii se curăţă, se taie în sferturi, se fierb în apă cu sare. La servit se presară cu verdeaţă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: vrabioare, sos de smantana, cimbru, lamaie, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :