Statistics:
Visits: 1,071 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza de Bruxelles gratinata
Q: | Intreaba despre Varza de Bruxelles gratinata |
Ingrediente :
Varză de Bruxelles 1 kg, caşcaval 100 g, unt 100 g, făină 100 g, lapte 300 ml, smântână 250 g, ouă 3 buc, sare.
Mod de preparare :
Se curăţă varza de Bruxelles, se spală şi se pune la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert 20 min., se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se încălzeşte untul, se adaugă făina, se căleşte, se stinge cu lapte, se amestecă bine şi se fierbe câteva minute. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească, se adaugă smîntîna amestecată cu gălbenuşurile, sarea şi jumătate din cantitatea de caşcaval. La sfârşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se pune varza într-un vas de cuptor uns cu unt, se toarnă peste ea sosul, iar deasupra se presară restul de caşcaval şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare.
Varză de Bruxelles 1 kg, caşcaval 100 g, unt 100 g, făină 100 g, lapte 300 ml, smântână 250 g, ouă 3 buc, sare.
Mod de preparare :
Se curăţă varza de Bruxelles, se spală şi se pune la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert 20 min., se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Se încălzeşte untul, se adaugă făina, se căleşte, se stinge cu lapte, se amestecă bine şi se fierbe câteva minute. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească, se adaugă smîntîna amestecată cu gălbenuşurile, sarea şi jumătate din cantitatea de caşcaval. La sfârşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se pune varza într-un vas de cuptor uns cu unt, se toarnă peste ea sosul, iar deasupra se presară restul de caşcaval şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :