Statistics:
Visits: 758 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza clujeana vegetariana
Q: | Intreaba despre Varza clujeana vegetariana |
Ingrediente
2 kg varză acră sau dulce, 300 g orez, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 50 g bulion de roşii, 200-300 g smantană, piper, sare.
Mod de preparare
Dacă se foloseşte varză acră, se ţine mai intai in apă rece 2—3 ore pentru dezacrit, apoi se taie foarte subţire.
Dacă se prepară din varză dulce, aceasta se taie foarte subţire şi se lasă 10—20 min cu sare, după care se stoarce de zeamă, se pune intr-o cratiţa cu uleiul infierbantat şi se căleşte pe foc tare, timp de 5—6 min, amestecandu-se pană se inmoaie.
Se imparte varza călită in trei: o parte se lasă la fundul cratiţei, se netezeşte bine, se pune deasupra un strat de orez (care a fost pregătit astfel: se toacă ceapa mărunt, se prăjeşte cu o parte din uleiul prevăzut, se adaugă orezul, bulionul de roşii, se stinge cu 400 ml apă clocotită, se potriveşte de sare şi de piper şi se amestecă pană dă in fiert, după care se acoperă cu capac şi se lasă pe foc domol 10 min, apoi se foloseşte), apoi din nou un strat de varză şi unul de orez, ultimul strat trebuind să fie de varză.
Peste acesta din urmă se toarnă smantana, se introduce in cuptorul incins şi se ţine 1 oră.
2 kg varză acră sau dulce, 300 g orez, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 50 g bulion de roşii, 200-300 g smantană, piper, sare.
Mod de preparare
Dacă se foloseşte varză acră, se ţine mai intai in apă rece 2—3 ore pentru dezacrit, apoi se taie foarte subţire.
Dacă se prepară din varză dulce, aceasta se taie foarte subţire şi se lasă 10—20 min cu sare, după care se stoarce de zeamă, se pune intr-o cratiţa cu uleiul infierbantat şi se căleşte pe foc tare, timp de 5—6 min, amestecandu-se pană se inmoaie.
Se imparte varza călită in trei: o parte se lasă la fundul cratiţei, se netezeşte bine, se pune deasupra un strat de orez (care a fost pregătit astfel: se toacă ceapa mărunt, se prăjeşte cu o parte din uleiul prevăzut, se adaugă orezul, bulionul de roşii, se stinge cu 400 ml apă clocotită, se potriveşte de sare şi de piper şi se amestecă pană dă in fiert, după care se acoperă cu capac şi se lasă pe foc domol 10 min, apoi se foloseşte), apoi din nou un strat de varză şi unul de orez, ultimul strat trebuind să fie de varză.
Peste acesta din urmă se toarnă smantana, se introduce in cuptorul incins şi se ţine 1 oră.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :