Statistics:
Visits: 1,759 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turte cu julfa din seminte de canepa
Q: | Intreaba despre Turte cu julfa din seminte de canepa |
Ingrediente:
Seminţe de canepă 1 kg, făină 600 g, zahăr 500 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sare.
Mod de preparare:
Se aleg seminţele de canepă, se pun într-o tavă şi se rumenesc uşor la cuptor. Se lasă să se răcească, apoi se pisează uşor într-o piuă de lemn, se vantura cojile de canepă, se pun miezurile în apă, încat cojile de canepă rămase să se ridice la suprafaţă şi să fie îndepărtate cu o spumieră plată. Se pun apoi miezurile la fiert împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Pe măsură ce fierbe, julfa se ridică deasupra şi se culege cu o lingură. Din făină, apă şi sare se face o cocă, din care se trag foi subţiri de mărimea unei farfurii, se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor. După ce s-au răcit, se însiropează foile cu siropul în care a fiert julfa (seminţele de canepă), spre a le înmuia şi se întinde julfa pe deasupra fiecărei foi. Se porţionează ca orice tort şi se serveşte în stare rece.
Seminţe de canepă 1 kg, făină 600 g, zahăr 500 g, zahăr vanilat 2 plicuri, sare.
Mod de preparare:
Se aleg seminţele de canepă, se pun într-o tavă şi se rumenesc uşor la cuptor. Se lasă să se răcească, apoi se pisează uşor într-o piuă de lemn, se vantura cojile de canepă, se pun miezurile în apă, încat cojile de canepă rămase să se ridice la suprafaţă şi să fie îndepărtate cu o spumieră plată. Se pun apoi miezurile la fiert împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Pe măsură ce fierbe, julfa se ridică deasupra şi se culege cu o lingură. Din făină, apă şi sare se face o cocă, din care se trag foi subţiri de mărimea unei farfurii, se aşează pe tăvi şi se coc în cuptor. După ce s-au răcit, se însiropează foile cu siropul în care a fiert julfa (seminţele de canepă), spre a le înmuia şi se întinde julfa pe deasupra fiecărei foi. Se porţionează ca orice tort şi se serveşte în stare rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :