Statistics:
Visits: 865 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de legume II
Q: | Intreaba despre Crema de legume II |
Ingrediente:
Morcovi 250 g, cartofi 400 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, făină 50 g, unt 150 g, mazăre (conservă) 200 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, supă de oase 2 1, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 100 g unt, se adaugă cartofii, morcovii şi ţelina tăiate feliuţe. La sfârşit se pune şi făina şi se mai călesc circa 10 min. Se stinge cu supa de oase, se adaugă mazărea şi se lasă să fiarbă, pană ce toate legumele s-au înmuiat. Se pasează printr-un pasoar, se adaugă restul de supă şi se pune la fiert. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă, se adaugă la cremă şi se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cuburi, care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc la cuptor. La servit se adaugă crutoane şi unt topit la fiecare porţie.
Morcovi 250 g, cartofi 400 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, făină 50 g, unt 150 g, mazăre (conservă) 200 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, supă de oase 2 1, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 100 g unt, se adaugă cartofii, morcovii şi ţelina tăiate feliuţe. La sfârşit se pune şi făina şi se mai călesc circa 10 min. Se stinge cu supa de oase, se adaugă mazărea şi se lasă să fiarbă, pană ce toate legumele s-au înmuiat. Se pasează printr-un pasoar, se adaugă restul de supă şi se pune la fiert. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă, se adaugă la cremă şi se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cuburi, care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc la cuptor. La servit se adaugă crutoane şi unt topit la fiecare porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :