Statistics:
Visits: 1,111 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos dulce de lamaie
Q: | Intreaba despre Sos dulce de lamaie |
Ingrediente
Pentru 400 g sos:
1-2 lamai, 200 g zahar, 10-15 g faina de cartofi (amidon), 300 ml apa.
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu coaja de lamaie rasa, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Intre timp, se dizolva amidonul (sau zeamilul) in 2—3 linguri de apa, peste care se toarna siropul, se amesteca in continuu, apoi se adauga zeama de lamaie.
Se poate adauga si 1/2 baton de vanilie si se mai da intr-un clocot, dupa care se strecoara.
Sosul cald se foloseste pentru budinci, iar dupa ce s-a racit se poate servi cu frisca, ca desert.
Pentru 400 g sos:
1-2 lamai, 200 g zahar, 10-15 g faina de cartofi (amidon), 300 ml apa.
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu coaja de lamaie rasa, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Intre timp, se dizolva amidonul (sau zeamilul) in 2—3 linguri de apa, peste care se toarna siropul, se amesteca in continuu, apoi se adauga zeama de lamaie.
Se poate adauga si 1/2 baton de vanilie si se mai da intr-un clocot, dupa care se strecoara.
Sosul cald se foloseste pentru budinci, iar dupa ce s-a racit se poate servi cu frisca, ca desert.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :