Statistics:
Visits: 1,019 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pandispan
Q: | Intreaba despre Pandispan |
Ingrediente
6 oua, 250 zahar, 200 g faina, coaja de lamaie rasa, 1 lingura de zeama de lamaie, zahar vanilat.
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se tin la rece, pana ce se freaca galbenusurile cu zahar si cu coaja de lamaie rasa si se face ca o alifie. Se adauga zeama de lamaie si o parte din faina si se amesteca.
Intre timp, se bat albusurile, adaugandu-se un varf de cutit de sare, iar cand s-au spumat bine se amesteca cu galbenusurile alifiate, alternand cu restul de faina; amestecarea se face lent, de jos in sus, cu o lopatica de lemn.
Se toarna compozitia in forme unse cu unt si presarate cu faina si se introduc in cuptorul bine incalzit; dupa 5—6 min se reduce putin temperatura.
Dupa ce s-a rumenit si a crescut bine se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat. Din compozitia de pandispan se poate pregati blatul pentru tort.
6 oua, 250 zahar, 200 g faina, coaja de lamaie rasa, 1 lingura de zeama de lamaie, zahar vanilat.
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri si se tin la rece, pana ce se freaca galbenusurile cu zahar si cu coaja de lamaie rasa si se face ca o alifie. Se adauga zeama de lamaie si o parte din faina si se amesteca.
Intre timp, se bat albusurile, adaugandu-se un varf de cutit de sare, iar cand s-au spumat bine se amesteca cu galbenusurile alifiate, alternand cu restul de faina; amestecarea se face lent, de jos in sus, cu o lopatica de lemn.
Se toarna compozitia in forme unse cu unt si presarate cu faina si se introduc in cuptorul bine incalzit; dupa 5—6 min se reduce putin temperatura.
Dupa ce s-a rumenit si a crescut bine se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat. Din compozitia de pandispan se poate pregati blatul pentru tort.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :