Statistics:
Visits: 1,473 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat fraged cu bicarbonat sau cu praf de copt
Q: | Intreaba despre Aluat fraged cu bicarbonat sau cu praf de copt |
Ingrediente
400 g faina, 150 g unt sau margarina, 2 galbenusuri, 1 ceasca de smantana sau lapte (100 ml), 100 g zahar pudra (pisat si cernut), coaja de lamaie, un varf de cutit de bicarbonat sau praf de copt, 1 varf de cutit sare, 1 lingura de zeama de lamaie sau rom.
Mod de preparare
Se cerne faina pe o planseta, se face o gropita la mijloc in care se pun zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si bicarbonatul sau praful de copt stins cu zeama de lamaie sau cu rom.
Se framanta scurt si repede pana se incorporeaza ingredientele si se face coca neteda si nu prea moale. Se lasa apoi sa se odihneasca 2 ore, dupa care se intrebuinteaza la diferite preparate pentru desert.
400 g faina, 150 g unt sau margarina, 2 galbenusuri, 1 ceasca de smantana sau lapte (100 ml), 100 g zahar pudra (pisat si cernut), coaja de lamaie, un varf de cutit de bicarbonat sau praf de copt, 1 varf de cutit sare, 1 lingura de zeama de lamaie sau rom.
Mod de preparare
Se cerne faina pe o planseta, se face o gropita la mijloc in care se pun zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si bicarbonatul sau praful de copt stins cu zeama de lamaie sau cu rom.
Se framanta scurt si repede pana se incorporeaza ingredientele si se face coca neteda si nu prea moale. Se lasa apoi sa se odihneasca 2 ore, dupa care se intrebuinteaza la diferite preparate pentru desert.
Tag-uri: aluat, bicarbonat, praf |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :