Statistics:
Visits: 1,086 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Salata de legume in otet
Q: | Intreaba despre Salata de legume in otet |
Ingrediente
6—7 gogosari, 6—7 ardei grasi, 1/2 kg morcovi, 1 kg gogonele verzi, 75—100 ml ulei, mustar, sare, piper, foi de dafin, zahar, ienibahar, 2—3 cepe.
Mod de preparare
Se aleg legumele proaspete si sanatoase. Ce curata gogosarii si ardeii, inlaturand cotoarele si semintele, apoi impreuna cu gogonelele si ceapa curatate, se spala, se scurg de apa si se taie in felii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se rad pe partea mare a razatoarei.
Pe deasupra se presara 50—75 g sare, se amesteca totul intr-un vas unde se lasa 2—3 ore. In acest timp se prepara otetul. Jumatate litru otet de 9° se amesteca cu jumatate litru apa, 50 g zahar tos, foi de dafin, piper si 30 g sare la un litru lichid.
Se aseaza vasul pe foc si cand clocoteste se introduce zarzavatul stors de zeama si se lasa sa fiarba un sfert de ora de la primul clocot in borcanele incalzite in cuptor, se toarna zarzavatul fierbinte.
Deasupra se intinde o maioneza subtire obtinuta dintr-o lingura de mustar si o lingura ulei care se prepara in timp ce fierbe zarzavatul. Se inchid borcanele cu doua randuri de celofan si se infasoara fierbinti intr-o patura groasa, unde se lasa pana ce se racesc complet, dupa care se aseaza la pastrat.
6—7 gogosari, 6—7 ardei grasi, 1/2 kg morcovi, 1 kg gogonele verzi, 75—100 ml ulei, mustar, sare, piper, foi de dafin, zahar, ienibahar, 2—3 cepe.
Mod de preparare
Se aleg legumele proaspete si sanatoase. Ce curata gogosarii si ardeii, inlaturand cotoarele si semintele, apoi impreuna cu gogonelele si ceapa curatate, se spala, se scurg de apa si se taie in felii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se rad pe partea mare a razatoarei.
Pe deasupra se presara 50—75 g sare, se amesteca totul intr-un vas unde se lasa 2—3 ore. In acest timp se prepara otetul. Jumatate litru otet de 9° se amesteca cu jumatate litru apa, 50 g zahar tos, foi de dafin, piper si 30 g sare la un litru lichid.
Se aseaza vasul pe foc si cand clocoteste se introduce zarzavatul stors de zeama si se lasa sa fiarba un sfert de ora de la primul clocot in borcanele incalzite in cuptor, se toarna zarzavatul fierbinte.
Deasupra se intinde o maioneza subtire obtinuta dintr-o lingura de mustar si o lingura ulei care se prepara in timp ce fierbe zarzavatul. Se inchid borcanele cu doua randuri de celofan si se infasoara fierbinti intr-o patura groasa, unde se lasa pana ce se racesc complet, dupa care se aseaza la pastrat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :