Statistics:
Visits: 623 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu verdeturi
Q: | Intreaba despre Pui cu verdeturi |
Ingrediente
1 kg pui, 150 g untură sau ulei, 150 g ceapă, 50 g bulion, 30 g făină, 20 fire ceapă verde, 20 fire usturoi verde, cateva legături de mărar şi pătrunjel, oţet, piper, sare, smantană.
Mod de preparare
Puiul se curăţă, se spală, se taie in bucăţi, care se sărează şi se prăjesc cu jumătate din cantitatea de untură pană se rumenesc puţin, apoi se scot in alt vas, iar in untura rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt impreună cu făina, se adaugă bulionul, se stinge cu apă şi se lasă să mai fiarbă 5—6 min, după care sosul se răstoarnă peste carne, lăsandu-se să fiarbă impreună la foc moale.
Intre timp, verdeaţa se spală in mai multe ape, se inlătură cotoarele şi frunzele veştede, se opăreşte şi apoi se introduce imediat in apă rece, după care se scurge bine şi se taie in bucăţi de 4—5 cm.
Se căleşte uşor, pe rand, in untura rămasă şi se adaugă la carnea bine fiartă. Se potriveşte de sare, piper, oţet şi se introduce' in cuptor să se gratineze.
(in mancare se mai pot adauga la urmă şi roşii tăiate in felii, iar verdeţurile pot fi folosite fără să fie opărite, ci numai tăiate mare şi călite intr-o tigaie cu untură şi apoi puse la un loc cu carnea.)
1 kg pui, 150 g untură sau ulei, 150 g ceapă, 50 g bulion, 30 g făină, 20 fire ceapă verde, 20 fire usturoi verde, cateva legături de mărar şi pătrunjel, oţet, piper, sare, smantană.
Mod de preparare
Puiul se curăţă, se spală, se taie in bucăţi, care se sărează şi se prăjesc cu jumătate din cantitatea de untură pană se rumenesc puţin, apoi se scot in alt vas, iar in untura rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt impreună cu făina, se adaugă bulionul, se stinge cu apă şi se lasă să mai fiarbă 5—6 min, după care sosul se răstoarnă peste carne, lăsandu-se să fiarbă impreună la foc moale.
Intre timp, verdeaţa se spală in mai multe ape, se inlătură cotoarele şi frunzele veştede, se opăreşte şi apoi se introduce imediat in apă rece, după care se scurge bine şi se taie in bucăţi de 4—5 cm.
Se căleşte uşor, pe rand, in untura rămasă şi se adaugă la carnea bine fiartă. Se potriveşte de sare, piper, oţet şi se introduce' in cuptor să se gratineze.
(in mancare se mai pot adauga la urmă şi roşii tăiate in felii, iar verdeţurile pot fi folosite fără să fie opărite, ci numai tăiate mare şi călite intr-o tigaie cu untură şi apoi puse la un loc cu carnea.)
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :