Statistics:
Visits: 685 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Porumbel - Reteta lui Pastorel
Q: | Intreaba despre Porumbel - Reteta lui Pastorel |
Mod de preparare
Iei un hulub decapitat ales din cei mai graşi, fireşte, scoţi penele. Cinătuieşte, apoi sărează delicat.
Şi nu uita un amănunt:
Tăind, spre a-l înveli, o fină
Felie albă de slănină
Să-i pui în coş şi-un pic de unt.
Pe urmă, c-un cuţit ce taie, ciopleşte cu îndemanare vreo opt sau nouă beţişoare si le aşază în tigaie.
Hulubul cel cu unt umplut pe-acest grătar improvizat într-un cuptor va fi lăsat la foc domol şi susţinut.
Şi, ca să-i tragi din plin folosul,
Cand slăninuţa s-a prăjit,
îl scoţi afară negreşit.
Fără să uiţi să-i torni şi sosul.
Cu un vin roşu în păhărel friptura e o delectare. Deci, îţi urează poftă mare al dumitale
Păstorel
Iei un hulub decapitat ales din cei mai graşi, fireşte, scoţi penele. Cinătuieşte, apoi sărează delicat.
Şi nu uita un amănunt:
Tăind, spre a-l înveli, o fină
Felie albă de slănină
Să-i pui în coş şi-un pic de unt.
Pe urmă, c-un cuţit ce taie, ciopleşte cu îndemanare vreo opt sau nouă beţişoare si le aşază în tigaie.
Hulubul cel cu unt umplut pe-acest grătar improvizat într-un cuptor va fi lăsat la foc domol şi susţinut.
Şi, ca să-i tragi din plin folosul,
Cand slăninuţa s-a prăjit,
îl scoţi afară negreşit.
Fără să uiţi să-i torni şi sosul.
Cu un vin roşu în păhărel friptura e o delectare. Deci, îţi urează poftă mare al dumitale
Păstorel
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :