Statistics:
Visits: 1,307 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se obtine siropul de zmeura
Q: | Intreaba despre Cum se obtine siropul de zmeura |
Ingrediente
3 pahare suc de zmeura, 1 pahar apa, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se alege zmeura, se inlatura coditele si se spala, asezandu-le intr-o strecuratoare sub jet de apa. Se zdrobeste zmeura intr-un vas, apoi se aseaza intr-un saculet, apasand usor cu o lingura de lemn pentru a se scurge toata zeama.
Se lasa sa se limpezeasca, apoi se trece din nou printr-un tifon dublu. Intr-un vas se aseaza zaharul impreuna cu sucul si un pahar de apa. Se amesteca bine pe marginea masinii si cand maharul s-a dizolvat se trage la un foc iute.
Cand incepe sa clocoteasca, se ridica spuma si daca este suficient legat se trage de pe foc si se toarna cald. Cand sticlele s-au racit se inchid cu dopuri noi care au fost fierte si bine zvantate.
3 pahare suc de zmeura, 1 pahar apa, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se alege zmeura, se inlatura coditele si se spala, asezandu-le intr-o strecuratoare sub jet de apa. Se zdrobeste zmeura intr-un vas, apoi se aseaza intr-un saculet, apasand usor cu o lingura de lemn pentru a se scurge toata zeama.
Se lasa sa se limpezeasca, apoi se trece din nou printr-un tifon dublu. Intr-un vas se aseaza zaharul impreuna cu sucul si un pahar de apa. Se amesteca bine pe marginea masinii si cand maharul s-a dizolvat se trage la un foc iute.
Cand incepe sa clocoteasca, se ridica spuma si daca este suficient legat se trage de pe foc si se toarna cald. Cand sticlele s-au racit se inchid cu dopuri noi care au fost fierte si bine zvantate.
Tag-uri: sirop, zmeura, sirop de zmeura |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :