Statistics:
Visits: 809 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pesmeti bucovineni
Q: | Intreaba despre Pesmeti bucovineni |
Ingrediente:
Gălbenuşuri fierte 9 buc, unt 250 g, zahăr pudră 175 g, lămaie 100 g, făină cat cuprinde, albuşuri crude 2 buc, zahăr tos 200 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se trec prin sită şi se amestecă cu untul, zahărul pudră, coaja de lămaie rasă, zeama de lămaie şi făină cat cuprinde. Se lasă aluatul să se odihnească 30 min., se întind foi cu grosimea de 3- 4 mm, se taie cu forme din tablă sau plastic pentru decupat cocă, se ung bucăţile pe faţă cu albuş şi se trec prin zahăr tos, se aşează în tăvi pudrate cu făină şi se coc la un foc potrivit.
Gălbenuşuri fierte 9 buc, unt 250 g, zahăr pudră 175 g, lămaie 100 g, făină cat cuprinde, albuşuri crude 2 buc, zahăr tos 200 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se trec prin sită şi se amestecă cu untul, zahărul pudră, coaja de lămaie rasă, zeama de lămaie şi făină cat cuprinde. Se lasă aluatul să se odihnească 30 min., se întind foi cu grosimea de 3- 4 mm, se taie cu forme din tablă sau plastic pentru decupat cocă, se ung bucăţile pe faţă cu albuş şi se trec prin zahăr tos, se aşează în tăvi pudrate cu făină şi se coc la un foc potrivit.
Tag-uri: aluat, pesmeti, galbenusuri, lamaie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :