Statistics:
Visits: 900 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pesmeti pentru ceai V
Q: | Intreaba despre Pesmeti pentru ceai V |
Ingrediente:
Făină 600 g, unt 125 g, zahăr tos 150 g, ouă 4 buc, coajă de lămaie rasă 50 g, scorţişoară 5 g, praf de copt 1/2 plic, nuci 100 g, zahăr pudră 100 g.
Mod de preparare:
Se prepară un aluat fraged din făină, zahăr, unt şi 3 ouă. Se adaugă mirodeniile şi praful de copt, se frămantă bine şi se lasă aluatul să se reparuzeze circa 30 min., apoi se întind foi cu grosimea de 5 mm, se lasă să stea la rece două ore, apoi se ung foile cu ou, se presară cu nucă măcinată şi se taie în formă de batonaşe. Se coc la foc potrivit, iar după ce s-au copt se presară cu zahăr pudră.
Făină 600 g, unt 125 g, zahăr tos 150 g, ouă 4 buc, coajă de lămaie rasă 50 g, scorţişoară 5 g, praf de copt 1/2 plic, nuci 100 g, zahăr pudră 100 g.
Mod de preparare:
Se prepară un aluat fraged din făină, zahăr, unt şi 3 ouă. Se adaugă mirodeniile şi praful de copt, se frămantă bine şi se lasă aluatul să se reparuzeze circa 30 min., apoi se întind foi cu grosimea de 5 mm, se lasă să stea la rece două ore, apoi se ung foile cu ou, se presară cu nucă măcinată şi se taie în formă de batonaşe. Se coc la foc potrivit, iar după ce s-au copt se presară cu zahăr pudră.
Tag-uri: aluat, nuci, lamaie, scortisoara |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :