Statistics:
Visits: 769 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu frisca imitata
Q: | Intreaba despre Orez cu frisca imitata |
Ingrediente
200 g orez, 1 I lapte, 300 g zahăr, 100 g unt, 2 ouă, 300 g fragi, căpşune sau zmeură, V4 lămaie.
Mod de preparare
Orezul se fierbe la fel ca in reţeta "Orez cu pere si frisca". Cand este aproape fiert se adaugă 150 g zahăr şi se lasă să mai fiarbă pană scade potrivit. Se dă apoi la o parte, se adaugă treptat cate o bucăţică de unt, se amestecă şi la urmă se mai adaugă 2 gălbenuşuri.
După ce s-a răcit se pune in mici castronaşe sau compotiere şi se garniseşte cu frişca sau cu imitaţie de frişca (albuşuri bătute spumă cu fructe) care se prepară astfel: se toar nă albuşurile intr-un castron bine uscat şi răcit, se bat cu telul pană spumează, se adaugă o lingură de zeamă de lămaie şi se bat in continuare adăugand cate puţin zahăr, iar la urmă se adaugă jumătate din fragi (cele mai coapte) trecute prin sită.
Se garniseşte orezul pe deasupra cu compoziţia de albuş, iar peste aceasta se aşază restul de fragi sau de fructe pe care le avem la indemană. Pană la servire orezul se ţine la rece şi trebuie consumat in cateva ore, altfel albuşurile se lasă.
200 g orez, 1 I lapte, 300 g zahăr, 100 g unt, 2 ouă, 300 g fragi, căpşune sau zmeură, V4 lămaie.
Mod de preparare
Orezul se fierbe la fel ca in reţeta "Orez cu pere si frisca". Cand este aproape fiert se adaugă 150 g zahăr şi se lasă să mai fiarbă pană scade potrivit. Se dă apoi la o parte, se adaugă treptat cate o bucăţică de unt, se amestecă şi la urmă se mai adaugă 2 gălbenuşuri.
După ce s-a răcit se pune in mici castronaşe sau compotiere şi se garniseşte cu frişca sau cu imitaţie de frişca (albuşuri bătute spumă cu fructe) care se prepară astfel: se toar nă albuşurile intr-un castron bine uscat şi răcit, se bat cu telul pană spumează, se adaugă o lingură de zeamă de lămaie şi se bat in continuare adăugand cate puţin zahăr, iar la urmă se adaugă jumătate din fragi (cele mai coapte) trecute prin sită.
Se garniseşte orezul pe deasupra cu compoziţia de albuş, iar peste aceasta se aşază restul de fragi sau de fructe pe care le avem la indemană. Pană la servire orezul se ţine la rece şi trebuie consumat in cateva ore, altfel albuşurile se lasă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :