FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 713
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Orez cu frisca imitata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Orez cu frisca imitata

 Q:   Intreaba despre Orez cu frisca imitata       
Orez cu frisca imitataIngrediente

200 g orez, 1 I lapte, 300 g zahăr, 100 g unt, 2 ouă, 300 g fragi, căpşune sau zmeură, V4 lămaie.

Mod de preparare

Orezul se fierbe la fel ca in reţeta "Orez cu pere si frisca". Cand este aproape fiert se adaugă 150 g zahăr şi se lasă să mai fiarbă pană scade potrivit. Se dă apoi la o parte, se adaugă treptat cate o bucăţică de unt, se amestecă şi la urmă se mai adaugă 2 gălbenuşuri.

După ce s-a răcit se pune in mici castronaşe sau compotiere şi se garniseşte cu frişca sau cu imitaţie de frişca (albuşuri bătute spumă cu fructe) care se prepară astfel: se toarnă albuşurile intr-un castron bine uscat şi răcit, se bat cu telul pană spumează, se adaugă o lingură de zeamă de lămaie şi se bat in continuare adăugand cate puţin zahăr, iar la urmă se adaugă jumătate din fragi (cele mai coapte) trecute prin sită.

Se garniseşte orezul pe deasupra cu compoziţia de albuş, iar peste aceasta se aşază restul de fragi sau de fructe pe care le avem la indemană. Pană la servire orezul se ţine la rece şi trebuie consumat in cateva ore, altfel albuşurile se lasă.


Tag-uri: orez, frisaca, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :