FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 755
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cataif cu frisca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cataif cu frisca

 Q:   Intreaba despre Cataif cu frisca       
Cataif cu frisca Ingrediente

300-400 g faina, 2 oua, apa cata cuprinde, putina sare.

Pentru sirop:
250 g zahar, 300 ml apa, 1/2 baton de vanilie, 200 g unt, 400 g frisca pentru garnitura.

Mod de preparare

Din faina, oua si apa cat primeste faina se prepara un aluat ca de taitei. Se imparte aluatul in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtjre, dupa care se lasa putin sa se usuce, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taiteii foarte subtiri si se intind pe o fata de masa sa se usuce, dar nu prea mult.

Se ia o tava dreptunghiulara cat mai mare, se unge bine cu unt, se intind taiteii frumos pe fundul tavii si cu un cutit crestam cataiful ca in portii. Se stropesc bine taiteii deasupra cu unt topit si se introduc in cuptorul bine incins ca sa se rumeneasc a putin, dupa care se stropesc cu sirop legat si se lasa sa se raceasca bine.

Inainte de servire se bate frisca, care a fost tinuta in frigider 2—3 ore; altfel nu se bate bine. Cand frisca este aproape trei sferturi gata se adauga 2—3 linguri de zahar pisat si cernut.

Jumatate din cataif se scoate din tava pe un platou plat, se intinde deasupra o parte din frisca peste care se pune restul de cataif in aceeasi ordine, cu taietura intre ele. Cu restul de frisca se garniseste cataiful pe deasupra.


Tag-uri: cataif, frisca, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :