Statistics:
Visits: 792 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cataif cu frisca
Q: | Intreaba despre Cataif cu frisca |
Ingrediente
300-400 g faina, 2 oua, apa cata cuprinde, putina sare.
Pentru sirop:
250 g zahar, 300 ml apa, 1/2 baton de vanilie, 200 g unt, 400 g frisca pentru garnitura.
Mod de preparare
Din faina, oua si apa cat primeste faina se prepara un aluat ca de taitei. Se imparte aluatul in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtjre, dupa care se lasa putin sa se usuce, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taiteii foarte subtiri si se intind pe o fata de masa sa se usuce, dar nu prea mult.
Se ia o tava dreptunghiulara cat mai mare, se unge bine cu unt, se intind taiteii frumos pe fundul tavii si cu un cutit crestam cataiful ca in portii. Se stropesc bine taiteii deasupra cu unt topit si se introduc in cuptorul bine incins ca sa se rumeneasc a putin, dupa care se stropesc cu sirop legat si se lasa sa se raceasca bine.
Inainte de servire se bate frisca, care a fost tinuta in frigider 2—3 ore; altfel nu se bate bine. Cand frisca este aproape trei sferturi gata se adauga 2—3 linguri de zahar pisat si cernut.
Jumatate din cataif se scoate din tava pe un platou plat, se intinde deasupra o parte din frisca peste care se pune restul de cataif in aceeasi ordine, cu taietura intre ele. Cu restul de frisca se garniseste cataiful pe deasupra.
300-400 g faina, 2 oua, apa cata cuprinde, putina sare.
Pentru sirop:
250 g zahar, 300 ml apa, 1/2 baton de vanilie, 200 g unt, 400 g frisca pentru garnitura.
Mod de preparare
Din faina, oua si apa cat primeste faina se prepara un aluat ca de taitei. Se imparte aluatul in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtjre, dupa care se lasa putin sa se usuce, apoi se rasuceste, formandu-se un sul, din care se taie taiteii foarte subtiri si se intind pe o fata de masa sa se usuce, dar nu prea mult.
Se ia o tava dreptunghiulara cat mai mare, se unge bine cu unt, se intind taiteii frumos pe fundul tavii si cu un cutit crestam cataiful ca in portii. Se stropesc bine taiteii deasupra cu unt topit si se introduc in cuptorul bine incins ca sa se rumeneasc a putin, dupa care se stropesc cu sirop legat si se lasa sa se raceasca bine.
Inainte de servire se bate frisca, care a fost tinuta in frigider 2—3 ore; altfel nu se bate bine. Cand frisca este aproape trei sferturi gata se adauga 2—3 linguri de zahar pisat si cernut.
Jumatate din cataif se scoate din tava pe un platou plat, se intinde deasupra o parte din frisca peste care se pune restul de cataif in aceeasi ordine, cu taietura intre ele. Cu restul de frisca se garniseste cataiful pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :