Statistics:
Visits: 1,489 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara sufleul de dovlecei
Q: | Intreaba despre Cum se prepara sufleul de dovlecei |
Ingrediente
3 dovlecei mai mari sau 5 dovlecei mici, 200 g branza telemea sau cascaval, 2 oua, 250 g smantana, 150 g unt, 2 linguri faina, 300 g lapte, sare.
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se storc bine si se aseaza intr-o craticioara pe foc sa se caleasca fara grasime, pana ce se inmoaie si scade toata zeama lor.
Separat se prepara sosul alb. Se incinge untul, se adauga doua linguri pline cu faina, se amesteca bine, apoi se toarna incet laptele caldut si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Se da vasul jos de pe foc si cand s-a mai racit se pun galbenusurile, branza sau cascavalul ras, doua linguri de smantana, dovleceii si sare dupa gust. Se amesteca bine totul la un loc, apoi se adauga si albusurile batute spuma.
Se unge forma cu grasime (de preferat un vas lena), se tapeteaza cu pesmet, se toarna compozitia si se aseaza in cuptor la un foc potrivit unde se lasa 30—35 minute, controlandu-l daca este bine rumenit.
Cand se serveste la masa se toarna deasupra restul de smantana. Sufleul trebuie servit imediat ce este gata, altfel se lasa si isi pierde din aspect, fapt pentru care se recomanda sa se prepare numai cu 40—45 minute inainte de masa.
3 dovlecei mai mari sau 5 dovlecei mici, 200 g branza telemea sau cascaval, 2 oua, 250 g smantana, 150 g unt, 2 linguri faina, 300 g lapte, sare.
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se storc bine si se aseaza intr-o craticioara pe foc sa se caleasca fara grasime, pana ce se inmoaie si scade toata zeama lor.
Separat se prepara sosul alb. Se incinge untul, se adauga doua linguri pline cu faina, se amesteca bine, apoi se toarna incet laptele caldut si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Se da vasul jos de pe foc si cand s-a mai racit se pun galbenusurile, branza sau cascavalul ras, doua linguri de smantana, dovleceii si sare dupa gust. Se amesteca bine totul la un loc, apoi se adauga si albusurile batute spuma.
Se unge forma cu grasime (de preferat un vas lena), se tapeteaza cu pesmet, se toarna compozitia si se aseaza in cuptor la un foc potrivit unde se lasa 30—35 minute, controlandu-l daca este bine rumenit.
Cand se serveste la masa se toarna deasupra restul de smantana. Sufleul trebuie servit imediat ce este gata, altfel se lasa si isi pierde din aspect, fapt pentru care se recomanda sa se prepare numai cu 40—45 minute inainte de masa.
Tag-uri: sufleu, sufleu de dovlecei, branza telemea |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :