FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,348
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara sufleul de dovlecei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara sufleul de dovlecei

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara sufleul de dovlecei       
Cum se prepara sufleul de dovleceiIngrediente

3 dovlecei mai mari sau 5 dovlecei mici, 200 g branza telemea sau cascaval, 2 oua, 250 g smantana, 150 g unt, 2 linguri faina, 300 g lapte, sare.

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se storc bine si se aseaza intr-o craticioara pe foc sa se caleasca fara grasime, pana ce se inmoaie si scade toata zeama lor.

Separat se prepara sosul alb. Se incinge untul, se adauga doua linguri pline cu faina, se amesteca bine, apoi se toarna incet laptele caldut si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Se da vasul jos de pe foc si cand s-a mai racit se pun galbenusurile, branza sau cascavalul ras, doua linguri de smantana, dovleceii si sare dupa gust. Se amesteca bine totul la un loc, apoi se adauga si albusurile batute spuma.

Se unge forma cu grasime (de preferat un vas lena), se tapeteaza cu pesmet, se toarna compozitia si se aseaza in cuptor la un foc potrivit unde se lasa 30—35 minute, controlandu-l daca este bine rumenit.

Cand se serveste la masa se toarna deasupra restul de smantana. Sufleul trebuie servit imediat ce este gata, altfel se lasa si isi pierde din aspect, fapt pentru care se recomanda sa se prepare numai cu 40—45 minute inainte de masa.


Tag-uri: sufleu, sufleu de dovlecei, branza telemea



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :