Statistics:
Visits: 929 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sufleuri
Q: | Intreaba despre Sufleuri |
Baza sufleurilor sunt sosul alb sau Bechamel şi ouăle care trebuie să fie cat mai proaspete ca să iasă albuşul la bătut bine spumat. De asemenea, cuptorul trebuie să fie bine încălzit, fără să fie însă încins. In cazul în care sufleurile se prepară din legume, acestea trebuie fierte în prealabil şi foarte bine scurse, după care se taie sau se trec prin sită şi se încorporează în sosul Bechamel. Sufleurile se coc în vase speciale, cu suprafaţă mare, dar mai înalte, care rezistă bine la cuptor şi cu care se pot servi la masă. Acestea sunt fie vase din sticlă de Jena, fie vase de ceramică sau capacele smălţuite, în cazul în care se pregăteşte sufleul în porţii se
Vasele sau orice alte forme se ung cu unt şi se umplu cu compoziţie numai pană la 3 sferturi (3/4) din înălţime, deoarece sufleul creşte în cuptor. Coacerea se face în cuptor la foc potrivit şi durează 25- 30 min, în funcţie de cantitatea de compoziţie pregătită. Sufleul se serveşte imediat ce s-a rumenit şi s-a ridicat (a crescut). Trebuie servit imediat cum este gata, deoarece altfel se lasă. Pentru a se rumeni mai frumos, sufleurile se presară cu caşcaval ras.
parate.
Vasele sau orice alte forme se ung cu unt şi se umplu cu compoziţie numai pană la 3 sferturi (3/4) din înălţime, deoarece sufleul creşte în cuptor. Coacerea se face în cuptor la foc potrivit şi durează 25- 30 min, în funcţie de cantitatea de compoziţie pregătită. Sufleul se serveşte imediat ce s-a rumenit şi s-a ridicat (a crescut). Trebuie servit imediat cum este gata, deoarece altfel se lasă. Pentru a se rumeni mai frumos, sufleurile se presară cu caşcaval ras.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :