FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,435
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Conservarea legumelor prin deshidratare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Conservarea legumelor prin deshidratare

 Q:   Intreaba despre Conservarea legumelor prin deshidratare       
Conservarea legumelor prin deshidratare Legumele se pot usca taiate in felii expuse la soare sau intai oparite direct in apa sau in aburi si dupa aceea uscate.
Oparirea este recomandabila intrucat la unele legume nu se distrug toate vitaminele.

Oparirea legumelor prin aburire

Legumele intregi se spala bine, se taie in felii de circa 1/2 cm grosime. In acelasi timp se pune o cratita cat mai larga cu apa pana la inaltimea de 4—5 cm, pe foc. Deasupra apei se aseaza un gratar din sipci subtiri sau din rachita (nuiele), sub care se pun cateva sticle culcate pentru ca gratarul sa nu stea direct pe apa.

Pe gratar se pun felii de legume sau de fructe, se acopera cu un capac si se lasa focul moderat, ca sa fiarba apa lent, pana ce legumele se oparesc (numai in aburi) si se inmoaie pe jumatate.

Dupa oparire , legumele se pot usca la soare, pe sobe de teracota sau in cuptor, pe caramizi acoperite cu hartie alba groasa. Cand se usuca la cuptor, se lasa usa cuptorului putin deschisa, ca sa poata iesi aburul.

Uscarea in cuptor

Dupa ce legumele au fost pregatite asa cum s-a aratat mai inainte, oparite sau direct fara sa fie oparite, se aseaza intr-o tava (captusita cu hartie pergament sau hartie alba), in 2—3 straturi cu spatii intre ele, in forma de gratar suprapus.

Se introduce tava in cuptorul potrivit de incalzit; usa cuptorului se tine putin deschisa sau se deschide din cand in cand ca sa poata iesi aburul. Intre timp, trebuie sa se schimbe de cateva ori pozitia feliilor de legume, pentru a se usca bine pe toate par-tile. Aceasta operatie se face pana cand legumele se vor usca complet.

Legumele se pastreaza, numai daca sunt bine uscate, in saculete de tifon, atarnate intr-un loc uscat.
Inainte de folosire, legumele uscate se spala repede in apa calduta, altfel pierd restul de saruri minerale si vitamine.


Tag-uri: conservare, legume, deshidratare, uscare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :