Statistics:
Visits: 1,435 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Conservarea legumelor prin deshidratare
Q: | Intreaba despre Conservarea legumelor prin deshidratare |
Legumele se pot usca taiate in felii expuse la soare sau intai oparite direct in apa sau in aburi si dupa aceea uscate.
Oparirea este recomandabila intrucat la unele legume nu se distrug toate vitaminele.
Oparirea legumelor prin aburire
Legumele intregi se spala bine, se taie in felii de circa 1/2 cm grosime. In acelasi timp se pune o cratita cat mai larga cu apa pana la inaltimea de 4—5 cm, pe foc. Deasupra apei se aseaza un gratar din sipci subtiri sau din rachita (nuiele), sub care se pun cateva sticle culcate pentru ca gratarul sa nu stea direct pe apa.
Pe gratar se pun felii de legume sau de fructe, se acopera cu un capac si se lasa focul moderat, ca sa fiarba apa lent, pana ce legumele se oparesc (numai in aburi) si se inmoaie pe jumatate.
Dupa oparire , legumele se pot usca la soare, pe sobe de teracota sau in cuptor, pe caramizi acoperite cu hartie alba groasa. Cand se usuca la cuptor, se lasa usa cuptorului putin deschisa, ca sa poata iesi aburul.
Uscarea in cuptor
Dupa ce legumele au fost pregatite asa cum s-a aratat mai inainte, oparite sau direct fara sa fie oparite, se aseaza intr-o tava (captusita cu hartie pergament sau hartie alba), in 2—3 straturi cu spatii intre ele, in forma de gratar suprapus.
Se introduce tava in cuptorul potrivit de incalzit; usa cuptorului se tine putin deschisa sau se deschide din cand in cand ca sa poata iesi aburul. Intre timp, trebuie sa se schimbe de cateva ori pozitia feliilor de legume, pentru a se usca bine pe toate par-tile. Aceasta operatie se face pana cand legumele se vor usca complet.
Legumele se pastreaza, numai daca sunt bine uscate, in saculete de tifon, atarnate intr-un loc uscat.
Inainte de folosire, legumele uscate se spala repede in apa calduta, altfel pierd restul de saruri minerale si vitamine.
Oparirea este recomandabila intrucat la unele legume nu se distrug toate vitaminele.
Oparirea legumelor prin aburire
Legumele intregi se spala bine, se taie in felii de circa 1/2 cm grosime. In acelasi timp se pune o cratita cat mai larga cu apa pana la inaltimea de 4—5 cm, pe foc. Deasupra apei se aseaza un gratar din sipci subtiri sau din rachita (nuiele), sub care se pun cateva sticle culcate pentru ca gratarul sa nu stea direct pe apa.
Pe gratar se pun felii de legume sau de fructe, se acopera cu un capac si se lasa focul moderat, ca sa fiarba apa lent, pana ce legumele se oparesc (numai in aburi) si se inmoaie pe jumatate.
Dupa oparire , legumele se pot usca la soare, pe sobe de teracota sau in cuptor, pe caramizi acoperite cu hartie alba groasa. Cand se usuca la cuptor, se lasa usa cuptorului putin deschisa, ca sa poata iesi aburul.
Uscarea in cuptor
Dupa ce legumele au fost pregatite asa cum s-a aratat mai inainte, oparite sau direct fara sa fie oparite, se aseaza intr-o tava (captusita cu hartie pergament sau hartie alba), in 2—3 straturi cu spatii intre ele, in forma de gratar suprapus.
Se introduce tava in cuptorul potrivit de incalzit; usa cuptorului se tine putin deschisa sau se deschide din cand in cand ca sa poata iesi aburul. Intre timp, trebuie sa se schimbe de cateva ori pozitia feliilor de legume, pentru a se usca bine pe toate par-tile. Aceasta operatie se face pana cand legumele se vor usca complet.
Legumele se pastreaza, numai daca sunt bine uscate, in saculete de tifon, atarnate intr-un loc uscat.
Inainte de folosire, legumele uscate se spala repede in apa calduta, altfel pierd restul de saruri minerale si vitamine.
Tag-uri: conservare, legume, deshidratare, uscare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :