Statistics:
Visits: 1,657 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Conservarea caiselor prin uscare
Q: | Intreaba despre Conservarea caiselor prin uscare |
Se aleg caise foarte bine coapte, chiar trecute din copt. Se spala, se oparesc sau se aburesc 1—2 minute, se scurg bine de apa, apoi se intind imediat pe schelete de scanduri peste care se intinde un tifon.
Caisele cer o uscare inceata si cu multa atentie. Din cand in cand, se intorc de pe o parte pe alta, pentru a se zvanta mai repede. Caisele se pot usca intregi sau taiate in jumatati, avand samburii inlaturati.
Caisele, la fel ca si prunele, se pot usca si in cuptor, unde se aseaza intotdeauna in jumatati cu partea taiata in jos, adica spre izvorul de caldura. Caisele bine uscate, trebuie sa ramana moi.
Pentru a le controla daca sunt bine uscate, se strang cateva caise in mana si daca cad rasfirate, sunt gata, iar daca insa cad lipite la un loc, mai trebuia lasate la uscat.
Se pastreaza la fel ca si prunele. Din caisele uscate se prepara diferite mancaruri, compoturi, prajituri etc.
Caisele cer o uscare inceata si cu multa atentie. Din cand in cand, se intorc de pe o parte pe alta, pentru a se zvanta mai repede. Caisele se pot usca intregi sau taiate in jumatati, avand samburii inlaturati.
Caisele, la fel ca si prunele, se pot usca si in cuptor, unde se aseaza intotdeauna in jumatati cu partea taiata in jos, adica spre izvorul de caldura. Caisele bine uscate, trebuie sa ramana moi.
Pentru a le controla daca sunt bine uscate, se strang cateva caise in mana si daca cad rasfirate, sunt gata, iar daca insa cad lipite la un loc, mai trebuia lasate la uscat.
Se pastreaza la fel ca si prunele. Din caisele uscate se prepara diferite mancaruri, compoturi, prajituri etc.
Tag-uri: caise, uscare, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :