FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,597
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se construieste o instalatie tehnico-sanitara

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se construieste o instalatie tehnico-sanitara

 Q:   Intreaba despre Cum se construieste o instalatie tehnico-sanitara       
Pentru asigurarea alimentării cu apă rece şi caldă a punctelor de consum dintr-o gospodărie sau dintr-un apartament al unui imobil, precum şi pentru asigurarea evacuării apelor uzate de la punctele de consum, este necesar să se realizeze un ansamblu de conducte, armături şi obiecte sanitare, care împreună alcătuiesc ansamblul instalaţiei tehnico-sanitare .

Alimentarea cu apă rece a punctelor de consum se face printr-o instalaţie care preia apa necesară de la reţeaua publică a localităţii.
Apa de la reţea fiind la o anumită presiune poate să satisfacă numai o parte din consumatori, iar pentru restul consumatorilor fiind necsar o presiune mai ridicata a apei la nivelul cerintelor.

Racordarea instalaţiei de alimentare cu apă la reţeaua publică se face printr-o conductă de legătură denumită branşament.
Pentru măsurarea şi înregistrarea consumului de apă, .conducta de legătură este echipată cu un apometru, cunoscut şi sub numele de contor de apă, montat între două robinete, unul de trecere (în amonte) şi celălalt de închidere cu descărcare (în aval).

Conducta de legătură este prevăzută şi cu o conductă de ocoliră (by-pass) pe care este montat un robinet de închidere, pentru trecerea apei de la reţeaua publică la instalaţia de alimentare, în cazul defectării apometrului.
Branşamentul este amplasat, de obicei, în faţa clădirii, într-o mică încăpere subterană, acoperită cu un capac de fontă, sau in subsolul imobilului.
In apropierea branşamentului este amplasat robinetul de concesie acoperit cu un capac, acesta avand rolul de a închide; în anumite cazuri, alimentarea cu apă şi instalaţia de măsurarea şi înregistrarea consumului de apă.

Cu privire la apometru, tipul cel mai mult folosit este apometrul de viteză cu turbină, la care apa antrenează o roată cu palete, rotaţia acesteia fiind transmisă prin intermediul unei roţi dinţate la mecanismul de înregistrare .Se menţionează că pe corpul apo-metrului este indicat printr-o săgeată sensul de circulaţie a apei, de care trebuie să se ţină seama la montarea apometrul ui pe conducta de legătură.
Alimentarea cu apă caldă a punctelor de consum se face printr-o instalaţie care preia apa caldă de consum preparată centralizat. Fie de la e centrală de termoficare amplasată în exteriorul clădirii, la o anumită distanţă , fie de la o centrală proprie a imobilului, amplasată la subsolul acestuia.

In cazul cand locuinţele nu dispun de instalaţii de alimentare cu apă ealdă racordate la centralele de prepararea apei menajere, aceasta se poate asigura prin instalaţii de preparare locală, amplasate în vecinătatea punctelor de consum, cum este în cazul preparării apei calde cu ajutorul cazanului de baie.

Evacuarea apelor uzate rezultate de la punctele de consum se face piintr-o instalaţie de canalizare care se racordează la căminul de canalizare al localităţii, care este situat în afara construcţiei imobilului, respectiv al locuinţei.
In căminul de canalizare mai sunt colectate şi apele provenite din ploi sau din topirea zăpezii, de pe acoperişuri, terase sau curţi printr-o reţea de canalizare separată de cea a apelor uzate, conductele acestor reţele avand o secţiune suficient de mare pentru a putea prelua cantităţi mari de apă într-un interval de timp scurt.

O instalaţie tehnico-sanitară are următoarele componente :
-O instalaţie de alimentare cu apă rece.
-O instalaţie de alimentare cu apă caldă de consum.
-O instalaţie de canalizare pentru evacuarea apelor uzate.
-O instalaţie de colectare şi evacuare a apelor pluviale.

în urmatoarele articole se prezintă alcătuirea şi modul de exploatare a acestor instalaţii, cunoaşterea lor fiind necesară şi în folosul depanatorului pentru a putea interveni cu siguranţă, cu promptitudine şi cu competenţă la punctul unde s-a produs defecţiunea, în vederea localizării şi remedierii ei în timpul cel mai scurt.

sursa imaginii http://www.apartmenttherapy.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :