Statistics:
Visits: 1,222 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Consercarea merelor prin uscare
Q: | Intreaba despre Consercarea merelor prin uscare |
Se aleg fructe bine coapte din soiurile acrisoare si cu pulpa alba si tare, se evita cele zemoase deoarece se usuca mai greu. Se spala cu apa rece si se aseaza la aer sa se zvante.
Merele cu pielita groasa se cojesc, celelalte se usuca necojite, se taie apoi felii sau in inele si se inlatura semintele cu casuta lor. Cand sunt gata se aburesc asezandu-le intr-o sita, deasupra unui vas cu apa clocotita si sare (1/2 lingurita la un litru apa).
Sarea ajuta la pastrarea culorii albe a merelor. Dupa cateva minute (lasate in vasul acoperit cu un capac) cand merele se inmoaie usor fara a se sfarama, se scot si se aseaza imediat la uscat. Merele uscate se folosesc pentru compoturi.
Merele cu pielita groasa se cojesc, celelalte se usuca necojite, se taie apoi felii sau in inele si se inlatura semintele cu casuta lor. Cand sunt gata se aburesc asezandu-le intr-o sita, deasupra unui vas cu apa clocotita si sare (1/2 lingurita la un litru apa).
Sarea ajuta la pastrarea culorii albe a merelor. Dupa cateva minute (lasate in vasul acoperit cu un capac) cand merele se inmoaie usor fara a se sfarama, se scot si se aseaza imediat la uscat. Merele uscate se folosesc pentru compoturi.
Tag-uri: conservare, mere, uscare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :