FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,164
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Albus batut

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Albus batut

 Q:   Intreaba despre Albus batut       
Albus  batut Pentru obtinerea (reusirea) albusurilor bine spumate si mentinerea aspectului pufos al spumei trebuie ca ouale sa fie proaspete. Separarea albusurilor de galbenusuri se face cu mare grija, astfel ca sa nu cada nici un pic de galbenus in albus.

Daca se sparg mai multe oua la un loc, unul din ele poate trece neobservat ca este vechi si le poate strica pe toate. De aceea, ouale se sparg unul cate unul, separat, intr-o farfurioara sau intr-o ceasca si dupa ce s-a verificat pe rand daca sunt bune se toarna toate albusurile la un loc intr-un vas, de preferinta cazanel sau castron cu pereti inalti (ca sa nu sara albus afara in timpul batutului).

Albusurile se bat mai bine cand sunt reci. Ele se bat cu un tel de sarma inoxidabila. Se spumeaza mai bine daca de la inceput se adauga, la 2—3 albusuri, 5 g sare, chiar daca albusurile sunt destinate pentru preparate dulci.

La inceput se bate incet, pana se obtine spuma, apoi se adauga (la albusurile destinate pentru preparate dulci) treptat zaharul, socotind pentru un albus 30—50 g zahar (depinde de preparat, daca trebuie sa fie mai dulce sau mai putin dulce), batand in continuare din ce in ce mai repede pana se va spuma.

La urma se adauga putina zeama de lamaie, ceea ce ajuta la spumare mai buna si totodata face ca albusul batut sa se mentina consistent. Dupa adaugarea zemii de lamaie se mai bate cateva minute.

Albusurile batute se adauga in compozitia de preparat la urma si se amesteca usor, cu o lingura sau lopatica de lemn, de sus in jos, nu frecand cu lingura roata de jur-imprejur.

Albusurile se bat cu putin timp inainte de intrebuintare, altfel ele cad.


Tag-uri: albus, spuma, oua



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :