Statistics:
Visits: 1,231 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Albus batut
Q: | Intreaba despre Albus batut |
Pentru obtinerea (reusirea) albusurilor bine spumate si mentinerea aspectului pufos al spumei trebuie ca ouale sa fie proaspete. Separarea albusurilor de galbenusuri se face cu mare grija, astfel ca sa nu cada nici un pic de galbenus in albus.
Daca se sparg mai multe oua la un loc, unul din ele poate trece neobservat ca este vechi si le poate strica pe toate. De aceea, ouale se sparg unul cate unul, separat, intr-o farfurioara sau intr-o ceasca si dupa ce s-a verificat pe rand daca sunt bune se toarna toate albusurile la un loc intr-un vas, de preferinta cazanel sau castron cu pereti inalti (ca sa nu sara albus afara in timpul batutului).
Albusurile se bat mai bine cand sunt reci. Ele se bat cu un tel de sarma inoxidabila. Se spumeaza mai bine daca de la inceput se adauga, la 2â ”3 albusuri, 5 g sare, chiar daca albusurile sunt destinate pentru preparate dulci.
La inceput se bate incet, pana se obtine spuma, apoi se adauga (la albusurile destinate pentru preparate dulci) treptat zaharul, socotind pentru un albus 30—50 g zahar (depinde de preparat, daca trebuie sa fie mai dulce sau mai putin dulce), batand in continuare din ce in ce mai repede pana se va spuma.
La urma se adauga putina zeama de lamaie, ceea ce ajuta la spumare mai buna si totodata face ca albusul batut sa se mentina consistent. Dupa adaugarea zemii de lamaie se mai bate cateva minute.
Albusurile batute se adauga in compozitia de preparat la urma si se amesteca usor, cu o lingura sau lopatica de lemn, de sus in jos, nu frecand cu lingura roata de jur-imprejur.
Albusurile se bat cu putin timp inainte de intrebuintare, altfel ele cad.
Daca se sparg mai multe oua la un loc, unul din ele poate trece neobservat ca este vechi si le poate strica pe toate. De aceea, ouale se sparg unul cate unul, separat, intr-o farfurioara sau intr-o ceasca si dupa ce s-a verificat pe rand daca sunt bune se toarna toate albusurile la un loc intr-un vas, de preferinta cazanel sau castron cu pereti inalti (ca sa nu sara albus afara in timpul batutului).
Albusurile se bat mai bine cand sunt reci. Ele se bat cu un tel de sarma inoxidabila. Se spumeaza mai bine daca de la inceput se adauga, la 2â ”3 albusuri, 5 g sare, chiar daca albusurile sunt destinate pentru preparate dulci.
La inceput se bate incet, pana se obtine spuma, apoi se adauga (la albusurile destinate pentru preparate dulci) treptat zaharul, socotind pentru un albus 30—50 g zahar (depinde de preparat, daca trebuie sa fie mai dulce sau mai putin dulce), batand in continuare din ce in ce mai repede pana se va spuma.
La urma se adauga putina zeama de lamaie, ceea ce ajuta la spumare mai buna si totodata face ca albusul batut sa se mentina consistent. Dupa adaugarea zemii de lamaie se mai bate cateva minute.
Albusurile batute se adauga in compozitia de preparat la urma si se amesteca usor, cu o lingura sau lopatica de lemn, de sus in jos, nu frecand cu lingura roata de jur-imprejur.
Albusurile se bat cu putin timp inainte de intrebuintare, altfel ele cad.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :